Noč Čarovnic na Celjskem gradu (foto)


V soboto ponoči so Celjski grad zasedla čudna bitja iz onostranstva. Za noč čarovnic so pripravili prav posebni dogodek, ki bo na obiskovalcih nedvomno pustil močan vtis.

Ob vstopu na grad smo plačali vstopnino, tam smo vstopnico zamenjali za cekine. Nato smo se napotili do tržnice, kjer smo lahko kaj popili in pojedli in med klepetom čakali, da pride po nas Smrt.  Smrt je pobrala cekine in nas odpeljala do lesenega mosta, ki je služil kot vhod v drugi svet. V manjših skupinah smo se odpravili grozi naproti. Srečali smo krvave vojščake, pošasti, spake … bili priča grozljivim  dogodkom!

Za vsakim vogalom nas je čakalo nekaj pretresljivega. Predvsem pa veliko krvi, odžaganih udov in obglavljenih trupel. Nato smo se odpravili v notranjost gradu, kjer smo spoznali Krvavo Kraljico Elizabeth Bathory,  ki je bila znana po tem, da se je rada kopala v krvi mladih devic.

Zaslišalo se je pretresljivo kričanje in skozi vrata so privlekli mlado dekle, devico, in jo žrtvovali v čast Elizabethe, ki je spila njeno kri. Naš vodič nas je nato varno pospremil nazaj do mostu. In ko smo stopali skozi most smo hitro šteli korake do “našega sveta”.

Organizatorji so poskrbeli za pester program. Obiska je bilo zelo veliko in doživetje je bili res nekaj posebnega. Pohvala vsem sodelujočim za prepričljivo igro! Vse je bilo izvedeno zelo okusno in primerno tudi za nekoliko starejše otroke.

Naslednje leto pridemo spet po dozo strahu!

V fotogaleriji spodaj si oglejte spake, ki so ta večer obiskale Celjski grad.

T&F:Katja Malbašić

[simpleviewer width=100% height=700 id=89]