Noč strahov na Starem gradu Celje (foto)


Na celjskem Starem gradu so zadnji oktobrski večer, potem, ko so se čarovnice lansko leto prvič za cel dan naselile na Starem gradu Celje, člani KUD Beli volk za obiskovalce vseh starosti pripravili noč strahov. Program za najmlajše se je pričel v poznih popoldanskih urah in se končal z vodenim ogledom gradu strahov, program za malo starejše pa se je nadaljeval po 21. uri in je trajal pozno v noč.

Stari grad Celje je znova oživel malo pred večerom, ko so se pojavili prvi obiskovalci. Popoldanski program je bil namenjen predvsem družinam z otroki, ki so lahko sodelovali pri izdelovanju duhcev, ciljanju buč, izdelovanju čarovniških napojev, udeležili so se pa lahko tudi tekmovanja v lokostrelstvu ter se prijavili na tekmovanje za najlepšo izrezljano bučo. Ves čas je otroke zabaval čarodej, ki je otrokom izdeloval like iz balonov in jih zabaval s številnimi čarovniškimi triki.

Obiskovalci so pokazali obilo izvirnosti in spretnosti pri izrezovanju buč. Na fotografiji zmagovalna buča.

Medtem je potekal tudi lokostrelski turnir, na katerem so se najmlajši potegovali za glavno nagrado – zlato puščico. Malo pred obuditvijo dobrega viteza, katerega glavna naloga je bila popeljati otroke skozi animirani del gradu strahov, je potekala razglasitev in nagrajevanje treh najbolje izrezljanih buč, ki so jih obiskovalci izrezovali od pričetka programa. Po razglasitvi je dobri vitez obiskovalce pospremil po gradu strahov, skozi zgodbe grozljivih osebkov iz zgodovine, ki so poganjali srh v kosti (Francoski grof Gilles de Rais, ki je kuhal otroke, čarovnica, ki so ji sodili, vampirji, ženske v belem, zombiji,…).

Malo pred polnočjo je potekal izbor najboljše skupinske in samostojne maske, sledil je ognjeni show in s tem konec uradnega programa ter druženje z glasbo, pijačo in jedačo za vse zabave željne.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, ki smo jih posneli na noči strahov na Starem gradu Celje.

[simpleviewer width=100% height=700 id=272]

v/t/f: eH