Odprtje mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica – celjska (foto, video)

01. 07. 2016 15:12

DSCN0293 (Kopiraj)Te dni se po celjskih ulicah znova potika Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča.

Pisalo se je leto 1998, ko je na ljubljanske in mariborske ulice prikorakala Ana Desetnica. 19 let kasneje Ana Desetnica osvaja številna slovenska mesta, tako da že nekaj časa ni več festival dveh mest, ampak z vsakim letom upravičuje svoj naziv vseslovenski mednarodni festival uličnega gledališča.

V četrtek je na celjskih ulicah potekalo odprtje mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica – celjska. V tem duhu so mimoidoče najprej animirali visoki hoduljarji s predstavo Čupakabra, uro kasneje pa se je dogajanje stopnjevalo na Zvezdi s predstavo Birokrati, ki jo je izvedla Sita celica.

DSCN0345 (Kopiraj)

DSCN0311 (Kopiraj)Med ulične gledališčnike smo se pomešali tudi mi in dogajanje ujeli v objektiv. Ne spreglejte pa tudi prihodnjega dogajanja, ki sledi v okviru mednarodnega festivala uličnega gledališča.

V petek, 1. julija, bo ob 22. uri v atriju umetniške četrti Šugla gledališče uprizorilo Direkt z ul’ce, predhodno pa bodo obiskovalci Krekovega trga lahko uživali ob predstavi Krogi v izvedbi ŽeliMel.

Ana Desetnica se bo od knežjega mesta poslovila v soboto, 2. julija, ko bo Cie. Fracasse de 12 ob 11. uri na Zvezdi uprizorilo predstavo HOP!

Do takrat pa vas vljudno vabimo k ogledu fotogalerije in video prispevka s četrtkovega dogajanja na celjskih ulicah.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1009]
Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 2,168 seconds.