Oliver Dragojević: koncert Golovec Celje 2013 (foto in video)

28. 05. 2013 08:11

Na nekdanji praznik jugoslovanske mladine, dan mladosti, je v dvorani Golovec nastopil Oliver Dragojević, ki velja za enega najuspešnejših in najbolj priljubljenih pevcev hrvaške zabavne glasbe. S spremljevalno skupino Dupini je navdušil obiskovalce, ki so se prepustili repertoarju največjih uspešnic hrvaške legende zabavne glasbe.

Koncert Oliverja Dragojevića je bil sprva načrtovan na veličastnem odprtem prizorišču Starega gradu Celje, kjer je Dragojević nastopil že pred dvema letoma, a je organizator, Zavod Celeia Celje, zaradi dežja koncert prestavil v dvorano Golovec. Slednje ni zmotilo obiskovalcev, ki so se na račun večjega prizorišča še v večjem številu udeležili koncerta.

Korčulan je koncert začel z zabavnim nagovorom obiskovalcem, ki ga je spretno vpletel v prvo pesem z nalovom Skalinada. Med koncertom je izkušeni hrvaški virtuoz svojo vsestranskost izražal s petjem, igranjem na kitaro, klavinovo in harmoniko, večkrat je s šaljivimi vložki nasmejal obiskovalce.

Nekateri so se pričeli pozibavati v ritmih glasbe že med prvim komadom, do konca koncerta pa je Dragojevič z izvrstnimi interpretacijami predvsem svojih pesmi in nekaterih priredb večkrat na noge dvignil številne obiskovalce koncerta.

Nekaj utrinkov koncerta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku ter v spodnji galeriji fotografij.

[simpleviewer width=100% height=700 id=386]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 1,074 seconds.