Otroško drsališče v Vojniku (foto)


V Vojniku so postavili drsališče, ki je namenjeno predvsem našim najmlajšim. Vsi željni drsanja se lahko že od minule srede dalje z drsalkami podajo na drsalno površino.

Prostor za drsanje je postavljen pri Sokolskem domu, ob velikem travnatem nogometnem igrišču, ki stoji ob osnovni šoli. Na voljo je 200 m² ograjene drsalne površine.

Drsališče ima po tleh položeno umetno maso, tako da se morajo drsalci nekoliko močneje poganjati za premikanje. To je primerno predvsem za mlajše otroke, saj to precej zmanjša možnost po kakšnem padcu.

Med tednom je drsališče odprto popoldan med 16. in 20. uro, med vikendi pa med 10. ter 12. uro in med 16. ter 21. uro. Uporaba drsališča je brezplačna, možna pa je tudi enourna izposoja drsalk v zameno za priporočen prostovoljni prispevek 2 evrov.

V določenih terminih se izvajajo tudi posebne aktivnosti, kot so hokej urice, disko in pa fitko disko. Drsališče lahko rezervirajo tudi večje skupine, kot so vrtci, šole, podjetja, družbe, vendar pa je lahko na površini največ 20 drsalcev hkrati.

Drsalna površina bo v Vojniku na voljo vse do 6. februarja.

Simon Valant, foto: David Valant