Pink Floyd Show v Celjskem domu (foto)


pink_floyd_show_1Na predvečer dneva državnosti je v Celjskem domu potekala prava glasbena poslastica za ljubitelje legendarne skupine Pink Floyd, ki ga je organiziral Špital Za Prjatle. Projekt priznanih slovenskih glasbenikov, naslovljen kot Pink Floyd Show, je zajemal glasbo kultne plošče “The Dark Side of the Moon” in nekaj ostalih znanih mojstrovin zasedbe Pink Floyd.

Britansko rock skupino Pink Floyd, katere ustanovni člani so bili Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason in Richard Wright (leta 1968 je Syda Barretta zaradi močne zasvojenosti z drogo zamenjal David Gilmour, Roger Waters pa je skupino zapustil leta 1985), glasbeni poznavalci uvrščajo med najpomembnejše predstavnike psihedeličnega – art rocka. Prepoznavni so po originalni glasbi, ki so jo nadgrajevali z mogočno vizualizacijo nastopov in so pomembno vplivali na razvoj rock glasbe. Največje uspehe je skupina doživljala v 70-ih in 80. letih prejšnjega stoletja. Zadnjo ploščo so izdali leta 1994, zadnjo svetovno turnejo so imeli leto kasneje. Zadnjikrat so skupaj nastopili le še 2. julija 2005 v okviru Live 8 koncerta v Londonu.

Številni ljubitelji kultne skupine Pink Floyd so vidno uživali na koncertu.
Številni ljubitelji kultne skupine Pink Floyd so vidno uživali na koncertu.
Špital Za Prjatle je prijeten manjši lokal na robu mestnega jedra ob Vodnem stolpu, znanem poletnem koncertnem prizorišču. V Špitalu se združujejo prijatli s skupnimi interesi, združenimi v ljubezni do žive glasbe in druženja v sproščenem, pozitivnem ambientu. Stalnica so Kavarniški večeri vsako prvo soboto v mesecu ter četrtkovi dnevi za Jam na njihovem notranjem odru. Sprejemajo tudi rezervacije za razna srečanja.
Špital Za Prjatle je prijeten manjši lokal na robu mestnega jedra ob Vodnem stolpu, znanem poletnem koncertnem prizorišču.
V Špitalu se združujejo prijatli s skupnimi interesi, združenimi v ljubezni do žive glasbe in druženja v sproščenem, pozitivnem ambientu.
Stalnica so Kavarniški večeri vsako prvo soboto v mesecu ter četrtkovi dnevi za Jam na njihovem notranjem odru.
Sprejemajo tudi rezervacije za razna srečanja.

Minuli torek je zasedba odličnih glasbenikov (Janez Skaza – vokal in kitara; Rok Lajlar – kitara; Aleš Beriša – klaviature; Jurij Repar – bas kitara; Urban Krč – bobni; Damir Korošec – percussion; Maja Založnik – vokal in Bojan Logar – saksofon) obiskovalce Pink Floyd Showa popeljala v svet svetovno znane skupine. T.i. lokalna različica Pink Floyd tribute banda je obiskovalce navdušila na vseh ravneh legendarnih glasbenikov, tako po zvoku, sami izvedbi kot vizualizaciji. Za slednjo gre pohvala avdio-video ekipi, ki je z odličnim delom poskrbela za še celovitejšo podobo zasedbe.

V živo so predstavili glasbo z albuma The Dark Side of the Moon, ki je izšel leta 1973 ter govori o vsakdanjih stvareh. Številni oboževalci skupine ga celo priznavajo kot njihov najboljši album, nekateri kritiki pa so si edini, da album predstavlja ločitveno točko med klasičnim rockom in novodobno elektronsko glasbo.

pink_floyd_show_3

Ljubezen do glasbe te odlične kultne skupine so z dobro izvedbo koncerta prikazali tako nastopajoči kot tisti najpomembnejši, obiskovalci. Dodano vrednost pa bi zagotovo doprinesel sprva predviden koncert na odrtem, pri Vodnem stolpu, a je zaradi dežja bil prestavljen v dvorano Celjskega doma.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na Pink Floyd Showu v Celjskem domu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=624]

v/t/f: eH

polsi-tabu-odprto-klik