Plesni forum Celje v novo sezono z udarnim koncertom legend, ki so zaznamovale YU Rock sceno

28. 09. 2019 12:20

V Plesnem forumu Celje bodo letošnjo jubilejno 30. koncertno in prireditveno sezono pričeli udarno. S koncertom legend, ki so zaznamovale YU Rock sceno.

V petek, 4.oktober 2019 ob 21. uri v dvorano Plesnega foruma Celje prihajajo ponovno združene legende DADO TOPIĆ in skupina KARAMELA!

Legendarni obalni glasbeni virtuozi Karamela in še bolj legendaren gigant YU rocka, top pevec in multi-instrumentalist Dado Topić, so po dolgih letih spet združili moči.

KARAMELA so: Marjan Malikovič, Goran Velikonja, Jadran Ogrin in Zlati Klun

DADO TOPIĆ je skladatelj, pisec besedil, aranžer, bas kitarist, kitarist in predvsem eden najboljših pevcev v regiji. Že leta 1971 je ustanovil Time, prvo pravo rock super-skupino v regiji. Z njo je tudi oral ledino progressive in fusion-jazz rocka. Danes velja za enega glavnih in najbolj naprednih protagonistov Yu rock scene sedemdesetih.

image003

Koncert, ki je namenjen vsem poznavalcem rock glasbe, kot tudi tistim mlajše generacije, ki bi rada spoznala opus legendarnih zasedb Boomerang, Kameleoni, September, Karamela, Dinamiti, Korni grupa, Time, itd., ter repertoar pesmi, ki predstavljajo rock klasiko Balkana posnetih in izdanih v več kot 10-tih LP.

In še…posebni gost večera Želimir Altarac Čičak je legendarno ime jugoslovanske rockovske zgodovine, eden najpomembnejših in najvplivnejših oblikovalcev sarajevskega glasbenega področja, pionir vrtenja glasbe, urednik in voditelj številnih priljubljenih radijskih in televizijskih oddaj ter organizator velikih rockovskih spektaklov. Konec leta je v Sarajevu izšla njegova avtobiografija Antikvariat sanj, ki predstavlja izjemen dokument o njegovi karieri ter nastanku in razvoju rocka v Bosni in Hercegovini ter na vsem območju nekdanje Jugoslavije.

Vstopnina 28 eur: zaradi izjemnega večera in omejenih mest priporočajo rezervacijo oz. vnaprejšnji nakup vstopnic.

Več: Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, tel: 031 413 409; e-pošta: kud@t-1.si

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,897 seconds.