Pokop pusta v Celju 2015 (foto in video)


pokop_pusta_2015_1Na pepelnično sredo so tudi v Celju s pokopom pusta obeležili še zadnje dejanje letošnjega bogatega pustnega dogajanja in s tem uradno zaključili s projektom Celjski pust 2015, nad katerim vrsto let bdi Zavod Celeia Celje. Pokop pusta je potekal pod okriljem KUD Svoboda Zagrad Celje, tudi letos so se jim pridružili člani KUD Klopotec iz Haloz.

S pokopom pusta se je zaključil norčavi čas, vrhunec katerega je potekal dan prej, na pustni torek. Povorka je ob 16. uri krenila izpred Muzeja novejše ugodovine Celje in po nekaj minutah prispela na Krekov trg, kjer je pred množico zbranih obiskovalcev in mimoidočih potekala sodba “obtoženega”, ki je tudi letos bil spoznan za krivega v vseh točkah obtožnice. Slednja se vsako leto nanašana vse aktualne gospodarsko-politične in ostale probleme. Izrečena kazen je bila smrt s sežigom sredi trga.

Povorka je tudi letos potekala po ulicah Celja in se ustavila na Krekovem trgu.
Povorka je tudi letos potekala po ulicah Celja in se ustavila na Krekovem trgu.

S slamo napolnjenega “pokojnika”, oblečenega v stara oblačila, so ob spremljavi godbe na pihala, dgfev online casino župnika, sodnika, pokojnikove žene, pokojnikovih otrok, nosačev, rablja, nosača križa in zastave ter ostalih, sežgali na Krekovem trgu. Po sežigu je sledilo rajanje ob zvokih harmonike in spremljave, sodelujoči pa so ob rujni kapljici okušali dobrote, ki so jih pripravili kolegi iz Haloz. Letos so v sklopu povorke pekli ribe.

pokop_pusta_2015_3

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli del povorke s celotnim sojenjem. V galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s pokopa pusta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=776]

v/t/f: eH 

polovicka_celje_klik