Pravljična dežela: Koncert Malega pihalnega orkestra GŠ Celje in Celjskega dixielanda (foto, video)

28. 12. 2013 18:41
Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje
Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje

Na božični predvečer je bilo v Pravljični deželi še posebej pestro. Dogajanje je najprej otvoril Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje z božično-novoletnim koncertom, v poznih večernih urah pa je za vrhunec dogajanje poskrbel Celjski dixieland.

Ob 17. uri je za uverturo v božični večer poskrbel Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje, ki je preigraval znane praznične in manj praznične pesmi. Orkester je na Krekov trg privabil številno občinstvo, ki se je zbralo okoli njega in uživalo v glasbeni ekstazi. Instrumentalna glasba pa je privabila tudi pravljična bitja, ki so poleg koncertnega dela poplesavala z otroci. Po zelo dobro obiskanem koncertu Malega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje so obiskovalci hitro izginili v zavetja svojih domov na božično večerjo, vendar so se kmalu zopet vrnili v Pravljično deželo.

Celjski dixieland
Celjski dixieland

Ob 22. uri je namreč za vrhunsko dogajanje poskrbel ansambel Celjski dixieland. ki ga sestavljajo celjski glasbeniki Ivo Umek (klaviature), Andrej Koren (trobenta), Jani Šuligoj (pozavna), Mitja Telič (bobni), Janez Goršič (vokal), Peter Jeraj (kontrabas) in Andrej Cimerman (klarinet). Zasedba se je v preteklih letih precej uveljavila na različnih koncertih po vsej državi, vedno znova pa navdušujejo z edinstvenim programom ter simpatičnimi komentariji oziroma, kot pravijo sami, »s pravim dixieland showom«. To je bila tudi skrivna začimba, s katero so ponoči na celjske ulice privabili številne obiskovalce, ki so poplesavali ob divjih ritmih s kozarčkom kuhanega v roki.

Božični večer je tako minil v znamenju swinga, charlestona in dixieland energije, ki je še dodatno začinila praznično vzdušje. Več o torkovem dogajanju v Pravljični deželi pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=486]

T. O.

fitness_pol_ceneje

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 1,219 seconds.