Pravljična dežela: koncert skupine Manouche (foto)

31. 12. 2013 08:43

manouche pravljicna dezela2Zadnjo letošnjo nedeljo je v Pravljični deželi potekal koncert skupine Manouche. Kljub dežju se je koncerta udeležilo več kot 150 zabave željnih obiskovalcev, ki jih ni zmotilo dejstvo, da so z dežniki poplesavali v ritmih izvirne mešanice elektorskih plesnih ritmov in gypsy swing ritma, ki se po francosko imenuje manouche.

Skupina Manouche goji oz. obuja zanimanje do glasbenega izročila tridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja, iz katerega tudi črpa motive, značilne za obdobje ter jih na svojevrsten način vključuje v koncertni repertoar. Kljub dejstvu, da so v ospredju kitara, bas, trobenta, harmonika in vokali, pa njihovo glasbo enkratno dopolnjujejo primesi elektronike. Poleg idejnih vodij Roberta Pikla in Marca Grabbera bend dopolnjujejo še trije stalni člani in sicer Petra Trobec na vokalu in harmoniki, Krešimir Tomec (Cubismo) na basu in Luka Ipavec (Magnifico) na trobenti ter spremljevalnem vokalu.

manouche pravljicna dezela1

Zasedba Manouche (kar je tudi izraz za Rome v Franciji) se lahko pohvali z edinstvenim dejstvom, da so že drugi koncert v karieri izvedli v razprodanih Križankah, kjer so nastopili kot predskupina francoski ulični šansonjerki Zaz letos spomladi. Njihova glasba pa poleg omenjenega obsega še standardne jazz prijeme ( pri obeh solističnih inštrumentih, kitari in trobenti), pa tudi prvine surf rocka, reggaeja in rockabillyja, od Duka Ellingtona do Andrews Sisters. Prav ta glasbena raznolikost, ki jo skupina spretno vpenja v izrazito poslušno-plesno kombinacijo ter odlični in priznani glasbeniki – skupek, ki nedvomno daje recept za uspeh.

manouche pravljicna dezela3

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, kjer si lahko ogledate utrinke s sinočnjega nastopa. Nocoj ob 20h pa seveda vabljeni na koncert skupine Jinx, ki bodo prav tako nastopili na prostem v Pravljični deželi.

[simpleviewer width=100% height=700 id=494]

t/f: eH

fitness_pol_ceneje

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,508 seconds.