Pravljična piknik vasica Zelen’dol ob Šmartinskem jezeru vabi z zabavo in osvežitvijo


V prijetnem zavetju dreves ob Šmartinskem jezeru se nahaja pravljična piknik vasica Zelen’dol, ki v teh vročih dneh obiskovalcem ne ponuja le osvežitve, temveč tudi zabavo za vse generacije. Obkoljena z življenjskimi izreki in mislimi pestre palete ljudi predstavlja prijeten ambient za kreativno ali pa le relaksacijsko preživljanje poletnih dni.

Zelen’dol kot novost za svoje najmlajše obiskovalce predstavlja senzorično igrišče, ki zajema blatno kuhinjo, vodno steno, čečkalnico, packalnico, tipalnico, … Otroci lahko ob vseh teh aktivnostih na prostem uživajo vsak dan vse do 8. septembra. Poleg tega lahko najmlajši obiskovalci v Zelen’dolu dopolnjujejo tudi koristno z zabavnim v mini živalskem vrtu na obisku, kjer lahko spoznavajo koze, kokoške, zajčke in druge živali.

Avgust v Zelen’dolu pa bo zelo tematsko obarvan. Tako bodo obiskovalci v četrtek, 15. avgusta od 11. ure dalje lahko praznovali praznik po ribiško, kjer vas bo čisto pravi ribič poučil o ribarjenju, poleg tega pa bodo potekale tudi ribje otroške delavnice, na žaru pa bodo medtem zadišale slastne ribe. Za popoln dan bodo poskrbeli tudi glasbeni gosti.

Tudi v soboto, 17. avgusta, iz Zelen’dola ne boste odšli lačni. Od 15. ure naprej bo namreč potekalo “Štrudlovo” popoldne, kjer bodo obiskovalci lahko za ceno 3 € poskusili tri različne štrudlje. Izbirali bodo lahko med jabolčnim, sirovim, malinovim, bučkinim in še mnogimi drugimi, vse skupaj pa bodo dodatno popestrili še zvoki harmonike.

Od sobote, 24., do nedelje, 25. avgusta, bo Zelen’dol še posebej mamljiv za vse družine. Takrat bo namreč potekala dvodnevna družinska avantura v šotoru ob jezeru z imenom Hotel “Vedro nebo”. Večerja iz kotlička, šotorenje, taborni ogenj, večerna pravljica za otroke in zajtrk pod krošnjami zagotavljajo popoln vikend. Cena: 14 EUR za odrasle in 7 EUR za otroke, poleg tega pa ne pozabite na predhodno rezervacijo.

Ista sobota bo tudi oznanjala prihod prvega šolskega dne, saj bo v Zelen’dolu od 11. ure dalje potekala izmenjava in prodaja rabljenih šolskih potrebščin za prihajajoče šolsko leto Jaz tebi, ti meni. Tam bo lahko vsak šolarček našel kaj zase, nekateri pa bodo s starimi šolskimi potrebščinami tudi dodatno zaslužili.

Za vse, ki pa si želijo le počitka v senci, daleč stran od mestnega vrveža, pa je na voljo velika izbira doma pripravljenih osvežilnih napitkov, ki bodo vsakega obiskovalce prepričali v ponovni obisk. Če si bodo v pravljični piknik vasici Zelen’dol želeli preživeti še več časa, je možen tudi najem PIKNIKgril KOČ z odprtim ognjiščem 365 dni v letu. Najem ene od treh koč za praznovanja ali zgolj za zaključene družbe vas bo med tednom dnevno stal 70 €, med vikendom pa 85 €.

F/T: Tina Ožvald