Pravljično Celje 2017: koncert zasedbe Celjski dixieland (foto, video)

26. 12. 2017 10:06
Božični večer je v Pravljičnem Celju obogatila zasedba Celjski dixieland, ki je ob 22. uri pripravila koncert za vse obiskovalce Glavnega trga.
Celjski dixieland je na oder privabil tudi Božička.
Celjski dixieland je na oder privabil tudi Božička.

Celjski dixieland vsako leto na božični večer pripravi koncert na Glavnem trgu.  Zasedba se je v preteklih letih precej uveljavila na različnih koncertih po vsej državi, vedno znova pa navdušujejo z edinstvenim programom ter simpatičnimi komentariji oziroma, kot pravijo sami, »s pravim dixieland showom«.

To je bila tudi skrivna začimba, s katero so ponoči na celjske ulice privabili številne obiskovalce, ki so poplesavali ob dobri glasbi s kozarčkom kuhanega v roki.

Zasedba je sicer leto obeležila 16. leto delovanja, ob tem pa so se jim pridružili tudi novi glasbeniki Celjskega dixielanda. Nova energija pa vseeno nadaljuje tradicijo skupine in še vedno priredijo pravi glasbeni show, posvečen legendarnemu trobentarju in pevcu Louisu Armstrongu. V njem predstavljajo odlične priredbe in imitacijo najbolj popularnih skladb njegovega obdobja.

Ob ritmih swinga so marsikoga zasrbele pete.
Ob ritmih swinga so marsikoga zasrbele pete.

Božični večer s Celjskim dixielandom je celjske ulice preplavil s swingom, charlestonom in veliko mero dixieland energije, ki je še dodatno začinila praznično vzdušje. Za piko na i pa se je celjskim glasbenim legendam na odru pridružil tudi sam Božiček, ki je z njimi zapel Jingle Bells. Kako je bilo, preverite v spodnjem videu in fotogaleriji.

Oglejte si še fotogalerijo:

 

velenje-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
232 queries in 4,140 seconds.