Pred večtisočglavo množico posneli priljubljeno hrvaško oddajo (foto)

22. 03. 2019 06:00

lijepomnasom38-1

V Celju se je v sredo pred večtisočglavo množico obiskovalcev odvilo štiriurno javno snemanje zabavne oddaje Lijepom našom – Mostovi kultura, Hrvaške radiotelevizije HRT.

Na odru dvorane Golovec so se zvrstili nastopi več kot 200 glasbenikov in plesalcev iz Slovenije in Hrvaške.

V Celju, v dvorani Golovec se je včeraj odvijalo javno snemanje zabavne oddaje Lijepom našom – Mostovi kultura, Hrvaške radiotelevizije HRT. Večtisočglava množica obiskovalcev je z velikim navdušenjem spremljala nastope več kot 200 glasbenikov in plesalcev iz Slovenije in Hrvaške, ki jo je povezoval odličen hrvaški televizijski voditelj Branko Uvodić.

Zbrane je nagovoril tudi župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot, med gosti pa so bili tako župani iz sosednje Hrvaške kot tudi iz Slovenije. Prireditve se je udeležil tudi dr. Šime Ivanjko, častni konzul Republike Hrvaške v Sloveniji in član hrvaške Akademije pravnih znanosti.

Na snemanju oddaje, v kateri se je s svojimi kulturno-zgodovinskimi in turističnimi znamenitostmi predstavilo tudi mesto Celje, ni manjkalo dobre volje in iskrivih misli voditelja Branka Uvodića, ki rad poudari “Ljudem veliko pomeni, ko pridemo v njihovo mesto, spodbujamo kulturo in tradicijo, stare obrti, običaje, promoviramo naravne lepote in dediščino”

V dvorani Golovec so posneli kar dve oddaji, ki bosta na sporedu na prvem programu Hrvaške televizije (HRT – HTV 1) 30. 3. in 6. 4. 2019. Gledalci in obiskovalci bodo tako poleg šova, v katerem se bodo na odru zvrstili nastopi popularnih glasbenikov, glasbenih ter folklornih skupin, kulturno-umetniških društev… tako iz Slovenije kot tudi iz Hrvaške spoznali kulturno-zgodovinske znamenitosti mesta Celja, njegove turistične znamenitosti, kulinarično ponudbo, itd..

lijepomnasom31

lijepomnasom37-1

foto: Mija Koprivc

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,862 seconds.