Predbožični koncert Mi2 in Gibonnija v Laškem (foto)


mi2 in gibonni1Predzadnjo soboto v letošnjem letu, ravno na zimski solsticij, je v dvorani Tri lilije v Laškem potekal vrhunski koncertni večer, kjer so na račun prišli ljubitelji rocka in hrvaškega pop-rocka. Skoraj 1500-glavo množico so ogreli člani skupine Steinbrück, za njimi so na oder stopili člani zasedbe Mi2, za zaključek večera pa je poskrbel hrvaški pop-rock zvezdnik Gibonni.

Dvorana Tri lilije v Laškem se je pričela polniti že uro pred uradnim začetkom, obiskovalce so prvi pozdravili člani skupine Steinbrück. Skupina šteje pet članov, ki prihajajo iz Laškega in Zidanega Mosta. Ideja o nastanku skupine, ki preigrava rock glasbo (priredbe znanih skupin kot avtorsko glasbo), se je rodila leta 2008, leto kasneje se je nekoliko spremenjena zasedba resno lotila zadanega projekta in do danes so člani nastopili na številnih prireditvah (moto zbori, dobrodelne prireditve, rojstnodnevne zabave). Med drugim se lahko pohvalijo z nastopi na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem, ŠentROCKjanžu, Rock nad Laškim, Rock Laško in dve leti zapored na Hard Rock Pub Calella (Barcelona). Vsekakor obetavna skupina, ki postaja vse prepoznavnejša na slovenski rock sceni.

Zasedba Steinbrück v Laškem.
Zasedba Steinbrück v Laškem.

Naslednji so na oder stopili člani skupine Mi2, ki je seveda ni potrebno posebej predstavljati. Že vrsto let skupina kroji in soustvarja kvalitetno slovensko rock sceno, je nepogrešljiva na vseh večjih in manjših odrih, festivalih in številnih odmevnih dogodkih. Svojo kvaliteto in pristen, unikaten stik s publiko, so še enkrat več prikazali v sobotnem večeru, kjer so mlade in tudi manj mlade “fane” popolnoma navdušili. Tudi tisto peščico obiskovalcev, ki so se dogodka udeležili zgolj zaradi Gibonnija, niso pustili ravnodušnih.

Mi2jevci so tudi tokrat navdušili obiskovalce sobotnega koncerta v Laškem.
Mi2jevci so tudi tokrat navdušili obiskovalce sobotnega koncerta v Laškem.

Koncertni večer je zaključila hrvaška pop-rock ikona iz Splita, Zlatan Stipišić – Gibonni. Njegova zgodba o uspehu se je pričela sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je nastopal kot vokalist skupine Osmi putnik. Zagotovo eden največjih preobratov in dogodkov v njegovi glasbeni karieri se je zgodil, ko je za Oliverja Dragojevića napisal pesem Cesarica, katero številni hrvaški poznavalci pop glasbe uvrščajo med največje pop uspešnice vseh časov. Od takrat je Gibonni eden najbolj iskanih in cenjenih glasbenikov in skladateljev na Hrvaškem, pisal in skladal je tako za pop skupine kot klape. Gibonni je v dosedanji karieri prejel številne glasbene nagrade.

Gibonni je svojo glasbeno razsežnost, skupek melanholične mediteranske atmosfere ter intimne lirike, pričaral tudi v Laškem. Stik s publiko je ohranjal vse od prve pesmi repertoarja, ko je skoraj poimensko pozdravil oboževalce, ki ga spremljajo na skoraj vseh koncertih tako na Hrvaškem kot v drugih državah bivše Jugoslavije. Med drugim je npr. na oder povabil enega izmed fotografov, si sposodil njegov fotoaparat ter fotografiral občinstvo. In za namenček ustvaril dobro fotografijo.

Fotografija obiskovalcev, tokrat z Gibonnijeve perspektive.
Fotografija obiskovalcev, tokrat z Gibonnijeve perspektive.

S prireditvijo, predvsem pa z odličnim odzivom obiskovalcev, so zadovoljni tudi organizatorji koncerta – R.A.C. d.o.o. iz Celja, ki med drugim obljubljajo, da bodo tudi v prihodnosti na svoj račun prišli ljubitelji kvalitetne glasbe.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, ki smo jih posneli na sobotnem dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=483]

Egon Horvat

thermana_klik