Prižig četrte adventne svečke in koncert zasedbe A-Kamela (foto, video)


Koncert A-Kamele je na celjske ulice privabil številne obiskovalce, željne dobre glasbe.
Koncert A-Kamele je na celjske ulice privabil številne obiskovalce, željne dobre glasbe.
Zasedbo A-Kamela sestavljajo Matej Virtič, Kristina Strašek, Samo Vovk, Barbara Grabar in Emanuel Jurčić
Zasedbo A-Kamela sestavljajo Matej Virtič, Kristina Strašek, Samo Vovk, Barbara Grabar in Emanuel Jurčić

Za nami je že četrta adventna nedelja, ki jo je pospremil tudi prižig četrte sveče na adventnem venčku v središču Celja. Ob tej priložnosti so se v nedeljo zvečer na ulicah Celja zbrali številni obiskovalci, ki so z navdušenjem pospremili prižig četrte adventne svečke in se ob tem pogreli ob kuhanem vinu z mislijo, da božič že skorajda trka na vrata.

Za popolno vzdušje pa je s svojim koncertom poskrbela še zasedba A-Kamela. A cappella skupino vrhunskih glasbenikov sestavljajo Matej Virtič, Kristina Strašek, Samo Vovk, Barbara Grabar in Emanuel Jurčić. Svojo glasbeno pot skupaj krojijo že pet let, prvič pa so svoj uspeh potrdili z zmago na prvih Vokalnih igrah leta 2009. To je bila le prva stopnička na poti do uspeha, saj so po tem osvajali odre drugod po Sloveniji in tudi v tujini.

V nedeljo zvečer je zasedba A-Kamela v središču Celja poskrbela za nepozabno vzdušje, saj je obiskovalce razvajala z znanimi skladbami, kot so Hvala za ribe, Walking down the street, Sem šu, sem šu, Ko gre tvoja pot od tod itd. Kot se za praznično vzdušje spodobi, pa so mladi in nadarjeni glasbeniki občinstvo  navduševali še z božičnimi skladbami Jingle Bells, O holy night in That’s Christmas to me.

Praznično vzdušje na celjskih ulicah je tako z glasbenim repertoarjem zasedbe A-Kamela doseglo vrhunec, kar dokazuje tudi pozitiven odziv obiskovalcev koncerta. Dogajanje smo preverili tudi sami in za vas posneli fotogalerijo ter video posnetek skladbe Jingle Bells.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=748]

Tina Ožvald

polsi-triko