Prižig lučk v Celju za začetek pravljičnega Celja 2022 (foto, video)


V središču mestnega jedra Celje so se tudi letos tradicionalno prižgale luči in poskrbele za radost v Celju.

Težko pričakovani prižig luči se je, kot običajno, zgodil v centru Celja. Dogodek je naznanil prihod decembra in ob njem prazničnih zimskih dni.

Celje bo letos obsijano z nekoliko manjšim številom luči, a kljub temu, bomo Celjani deležni čudovite zimske kulise, ki jo vse to ustvari. Tokrat bo knežje mesto razsvetljevalo 115 tisoč lučk. Celje je tako med evropskimi mesti, ki bodo praznično razsvetljavo vendarle ohranili. Številna so se namreč odločila, da jo bodo zaradi varčevanja z električno energijo močno oklestila ali celo povsem ukinila.

Ob prižigu lučk se pričenja tudi začetek Pravljičnega Celja, ki bo letos ponujalo še dodatno ponudbo, kot je novo dogajališče Severni pol.

Obiskanost središča Celja je bila ob prižigu na zelo visoki ravni, kar je bilo opaziti že v prometu. Številčna množica na ulicah mestnega jedra je pridodala dober občutek, da mesto Celje še živi. Čast, da poskrbi za pričetek prižiga, je pripadla celjskemu županu Bojanu Šrotu.

Odštevanje in trenutek, ko so se prižgale celjske luči ter poskrbele za radost Celjanov pa si lahko ogledate v videoposnetku.

O decembrskem dogajanju v Celju se pozanimajte v našem koledarju dogodkov. Na Celje.info bomo objavljali slikovite reportaže z vseh bolj atraktivnih dogodkov na prostem.

Simon Valant