Pustna sobota v Celju 2018 prava poslastica za najmlajše (foto in video)

11. 02. 2018 10:15

Pustna sobota je poskrbela za pestro dogajanje v knežjem mestu, ki so ga preplavile pustne šeme. Za njihovimi sledmi smo se odpravili tudi mi, saj je so na različnih lokacijah potekala pustna rajanja za mlade in mlade po srcu.

Pustovanje v Celjskem mladinskem centru

Celjski mladinski center je za otroke pripravil pustovanje, ki je pritegnilo številne pustne šeme. Rajanje se je začelo ob 10. uri, ko so lahko obiskovalci ob zabavni glasbi poplesavali s čisto pravimi maškarami. Sledil je pester pester 40-minutni animacijski program za najmlajše, kjer je čarodej Jole Cole mlade pustne maske seznanil z obveznimi pustnimi vragolijami in jim pokazal najnovejše čarovniške trike.

Pust širokih ust je v Celjski mladinski center privabil številne pustne šeme.
Pust širokih ust je v Celjski mladinski center privabil številne pustne šeme.

Otroci so lahko uživali tudi ob risanju obrazov in se preizkusili v različnih igrah ali pa se pridružili ustvarjalnim delavnicam. Na koncu so podelili tudi nagrade za najboljše maske v treh kategorijah: najboljšo skupinsko masko, najlepšo in najizvirnejšo posamezno, ter za najbolj zabavno družinsko masko.

Tradicionalna otroška maškarada v gledališču Zarja
Gledališče Zarja je poskrbelo za izvrstno zabavo za najmlajše.
Gledališče Zarja je poskrbelo za izvrstno zabavo za najmlajše.

Gledališče Zarja ni samo zavetje za kulturo, marveč tudi dvor zabave za najmlajše. V varnem zavetju gledališča v Trnovljah je danes popoldne namreč potekala tradicionalna otroška maškarada, ki je pritegnila obilo malih in velikih pustnih šem.

V odlični atmosferi so se maškare lahko zabavale ob raznovrstni glasbi, za dodatno zabavo pa je poskrbel tudi klovn, ki je veselo rajal z najmlajšimi maskami.

Pustni rajanji na obeh lokacijah sta pritegnili veliko število otrok in njihovih staršev, željnih pustnih norčij in rajanja. Zabava je brez dvoma uspela in nas pustila v pričakovanju celjskega pusta v torek.

Vabljeni k ogledu video posnetka, kjer smo ujeli pustno rajanje, ki so ga za najmlajše pripravili Zarjani:

Prav tako pa ne spreglejte fotogalerije s pestre pustne sobote, saj smo v objektiv morda ujeli prav vas.

iskrena-spoved-polsi-vojnik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
269 queries in 3,724 seconds.