Pustna sobota v City Centru s kurenti s Ptuja (foto, video)

23. 02. 2020 12:19

Pustna sobota v City Centru je potekala v znamenju pustnih mask, čarovnije in nepogrešljivimi ptujskimi kurenti ter seveda slastnimi krofi.

22. februarja se je zgodila pustna sobota v City Centru v Celju. Otroci so se predali norčavosti in zabavi, katere del sta predstavila čarovnika z gorenjske. Tudi kurente z Dravskega polja smo dočakali in rajanje dopolnili s tradicionalnimi krofi.

pust_city_center_2020_00
Pustna sobota v City Centru Celje. Foto: DejC

Pustna sobota v City Centru Celje

Da je pustna sobota velik praznik so dokazali v celjskem City Centru, kjer sta za pregon začetne treme poskrbela čarovnika Toni & Jan. Otroci so jima pomagali tako na odru kot pod njim. Pomagali so jima pri prepoznavanju barv rumenih krpic, štetju prstov na roki ter drugih zmotah.

Na koncu so za popolno pustno soboto poskrbeli Koranti 311 iz Ptuja. Ti so s svojimi zvonci pripravili bučno zvočno kuliso. Povedali so nam tudi, da sta pravilna izraza tako kurent kot korant. Program so popestrili tudi klovni, nekateri na hoduljah, ki so otrokom delili balone, oblikovane v različne oblike, ter seveda slastne pustne krofe.

Najboljše maske so:

Zmagovalna maska, simpatična gusarka, pa je za nagrado dobila bon za praznovanje rojstnega dne v Džungli. Podelili so tudi nagrade za najboljšo skupinsko masko. Ker je bil izbor zelo zahteven, so se odločili, da kar vsem trem družinam, Minionsom, Indijancem in kravicama s svojimi princeskami podelijo škatlo krofov. Vse zmagovalne maske kot številne druge si oglejte v fotogaleriji spodaj.

25. februarja ob 17:00 bodo v City Centru priredili še pustni torek. Za čarovnijo bo poskrbel čarovnik Grega.

Pustno rajanje:

Prihod kurentov:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
300 queries in 5,985 seconds.