Queen Real Tribute s simfoničnim orkestrom zavzeli Golovec (foto, video)


Queen Real Tribute so v dvorani Golovec nastopili s simfoničnim orkestrom Muzikon. Z igranjem hitov skupine Queen so predstavili svoj prepoznaven šov.

Skupine Queen ni potrebno posebej predstavljati. Lansko leto je v kino prišel film, ki govori o delu življenja skupine, naslovljen z eno njihovih največjih uspešnic, Bohemian Rhapsody. In zdi se, da ji je zopet uspelo vrniti se na sceno, kot jim je nekajkrat začasa njihovega delovanja. Spomnimo se na Live Aid iz leta 1985, ko so navdušili po krajšem premoru.

Tokrat je v dvorani Golovec njihov pester repertoar, skupaj s simfoničnim orkestrom, predstavila skupina Queen Real Tribute.

queen_symphony_golovec_00
Queen Real Tribute v dvorani Golovec. Foto: DejC

Queen Real Tribute

Skupina že 13 let navdušuje publiko po vsem svetu. Prihajajo iz Srbije in kot navdušenci nad originalno zasedbo, so se odločili preigravati njihove hite. Njihovi nastopi so paša za oči, saj se pevec oblači v oblačila, kakršne je nosil Freddie Mercury, kitarist pa na kitaro ne igra s trzalico, kot je to običajno, temveč s kovancem, kot je to počel Brian May, da je dobil svoj značilen zvok. V preteklih letih smo že imeli priložnost slišati tudi pri nas.

Koncert

Tokrat so nastopili s 55 članskim komornim orkestrom Muzikon iz Beograda. Slušatelji nismo bili prikrajšani za svetovno znane hite kot so Under Pressure, Another One Bites The Dust, Barcelona, I Want To Break Free, Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, We Will Rock You, We Are The Champions. Seveda je v dvournem koncertu zmanjkalo časa za kakšno uspešnico, vendar je opus originalnih Queenov preprosto preširok, da bi lahko zaigrali vse.

Ovekovečene trenutke iz koncerta si poglejte v fotogaleriji, v spodnjih videih pa vas čakajo posnetki 11 pesmi, ki so jih, med drugimi, Queen Real Tribute izvedli na koncertu.

Queen Real Tribute v Golovcu 1:

Queen Real Tribute v Golovcu 2:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski