Rock koncert s skupinami DoT, Kronika in The Sticky Licks v klubu Terazza (foto, video)

15. 05. 2013 10:53
DoT

Minulo soboto se je klub Terazza tresel v divjih rockerskih ritmih. Organizatorji so s tem zadovoljili okuse vseh, ki tovrstne dogodke v Celju pogrešajo. Koncert je otvorila domača zasedba DoT, ki so jo nasledili Kronika iz Frankolovega, za konec pa je obiskovalce v čase rock’n’rolla popeljala mariborsko-koroška zasedba The Sticky Licks.

DoT

Štiričlanska zasedba se je tokrat predstavila kar na domačem terenu. Sestavljajo jo Miha Kebe – vokal, kitara, Jernej Luzar – kitara, vokal, Žan Mlinarič – bobni, vokal in Luka Vinko – bas. V zadnjih dveh letih so se izjemno uveljavili v Celju in okolici, koncertirajo pa tudi po širši Sloveniji. Zgledujejo se po skupinah Metallica, Šank Rock in Guns’n’Roses, ki jih tudi preigravajo. Veljajo za enega svežih in uspešnejših zasedb na domačem terenu.

Kronika

Kronika

Petčlanska zasedba prihaja iz Frankolovega, kjer so si zgradili močno bazo oboževalcev. Skupino sestavljajo Davorin Ulipi – bobni, Rok Pinter -temna kitara, Lovro Lah -svetla kitara, Vid Verdev – bas kitara in vokalist Žan Kovačevič.

Konec lanskega leta so izdali svoj prvenec “V napačnem letu”, ki ga sami opisujejo kot “zelo kompakten rokenrol skupek desetihkomadov brez pretiranih izletov v druge zvrsti in smeri”. Album – tako kot večina njihovih pesmi – zadane naravnost v žilo.

The Sticky Licks

The Sticky Licks

Domačim izvajalcem so se na odru kluba Terazza pridružili tudi The Sticky Licks v sestavi vokalista Marion Mic, Bruco Five Strings – kitara, Johnny Redman – kitara, Matt Brother – bas kitara in Primus McRhythm na bobnih. Leta 2009 so izdali svoj prvi singel “No Money Blues”, ki ga je slovensko občinstvo dobro sprejelo.

Skupina je sicer znana po eksplozivnih nastopih in po širjenju pristne rock’n’roll energije, ki se danes v plazu komercialne glasbe izgublja. Petčlanska zasedba tako z novim zagonom, lastno kreativnostjo in norčavostjo v kombinaciji z velikim spoštovanjem do kreacij velikanov iz preteklosti nadaljuje pot v srca oboževalcev pravega rock’n’rolla.

Zabava pa se ni končala z zadnjimi odigranimi ritmi na kitarah, saj so oboževalci rock’n’rolla lahko uživali tudi po koncertnem delu. Klub Terazza je namreč presenetil tudi z drugim delom rock žura, kjer je obiskovalce še dolgo noč zabaval DJ z rock hiti. Rock’n’roll je tako znova zaživel in navdušil obiskovalce koncerta. Več v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=374]
Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 0,918 seconds.