S prazničnim prižigom luči uradni začetek Pravljičnega Celja 2016 (foto in video)


Sinoči se je na celjskem Glavnem trgu s prazničnim prižigom luči ter koncertom Kvarteta Akord in Vite Mavrič uradno pričel sklop prireditev Pravljičnega Celja 2016. Dogodek je pričakovano privabil številne obiskovalce, ki so do zadnjega kotička napolnili prireditveni prostor.

Praznično razsvetljavo je tudi letos prižgal celjski župan Bojan Šrot. Skupaj z nastopajočimi je začel pestro programsko dinamiko, ki bo stopnjevala svoje prireditvene nagovore skozi ves december in dosegla vrhunec s kar dvema silvestrovanjema na prostem. Osrednji program Pravljičnega Celja 2016 je (kot vselej do sedaj), pripravil Zavod Celeia Celje.

Nepregledno množico ljudi  sta pred prižigom lučk zabavala znana radijska voditelja Janko in Diana. Slednjima se je tudi letos na odru pridružil Pažek Urhek in pozdravil najmlajše. Ob 17. uri pa je župan Šrot z odštevanjem slavnostno prižgal praznične lučke, ki bodo mestno jedro osvetljevale vse do 7. januarja.

pravljicno_celje_2016-6
Po končanem uradnem delu je sledilo druženje ob stojnicah, ki so ponujale številne dobrote.

Letos Pravljično Celje krasi več kot 100.000 drobnih LED lučk, 600 metrov svetlobnih cevi in več svetlobnih likov, svetlečih krogel in nesvetlečih okraskov. V petek bo zasijalo tudi Savinjsko nabrežje, kjer bodo izobesili okoli 70 lampijonov, ki so jih tudi letos izdelali otroci.

Stroški svetlobne krasitve bodo znašali okoli 80.000 evrov, torej približno toliko kot lani. 

Kaj Celjani menijo o letošnji praznični razsvetljavi

Po slovesnem prižigu praznične razsvetljave sta zbrane zabavala Orkester Akord & Vita Mavrič. Kakor vselej doslej, so se številni obiskovalci še po končanem programu družili in zabavali ob bližnjih stojnicah, dišalo je po kuhanem vinu.

Naključne mimoidoče smo povabili pred kamero in jih povprašali o njihovem mnenju o letošnji praznični razsvetljavi Celja. Kaj so povedali, lahko slišite tukaj:

 

Pestro tudi v prihodnjem tednu

Pester program pa se bo nadaljeval tudi v prihajajočem tednu, ko bo utrip pravljične dežele v znamenju pričakovanja Miklavža. Slednji bo s spremstvom deželo obiskal v ponedeljek, 5. 12. 2016, ob 17.00 na Krekovem trgu. 

V tednu od 27. 11. do 4. 12. 2016  se bo na temo prihajajočega Miklavževanja zvrstila tudi dva dni trajajoča animacija na prostem, ki jo bodo izvajali glumači Tetra Cizamo in Čupakabre, ki bodo, preoblečeni v parklje, zavzeli ulice Celja.

Prvega in drugega decembra, ob 18. uri, pa na Krekov trg prihaja tudi Ana Pravljična, ki prinaša zanimive ognjene zgodbe.

Seveda lahko vse dogodke letošnjega Pravljičnega Celja spremljate v našem koledarju dogodkov.

Vabljeni k ogledu utrinkov z letošnjega Pravljičnega Celja.

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”462″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

sola-voznje-polsi-klik