S prižigom novoletnih lučk in prihodom Miklavža tudi uraden pričetek sklopa prireditev Pravljičnega Celja 2012 (foto)

07. 12. 2012 08:30

Na večer prihoda prvega od treh dobrih mož, ki nas bodo obiskali v decembru, je na Trgu celjskih knezov, pred Mestno občino Celje, celjski župan Bojan Šrot s prižigom novoletne razsvetljave v mestnem jedru Celja tudi uradno naznanil začetek sklopa prireditev Pravljičnega Celja 2012.  Popolnoma drugačno vzdušje pred MOC kot minuli ponedeljek, ko so na istem mestu ob istem času trg zavzeli protestniki, je privabilo številne družine in otroke, katere je seveda najbolj razveselil prihod  Miklavža.

Zaradi odličnega odziva številnih obiskovalcev v preteklih letih je Zavod Celeia Celje tudi letos v sodelovanju z Radiem Antena Štajerska organiziral prireditev, s katero združuje prižig luči v mestu z dinamičnim družabnim programom: prihodom Miklavža s spremstvom, nastopom Mojce & Kaličopka ter simbolično obdaritvijo obiskovalcev.

Miklavža so se najbolj razveselili najmlajši

Praznično razsvetljavo je z odštevanjem prižgal Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje. Animirano prižiganje luči je pomenilo uradno uverturo v pestro prireditveno dogajanje v mestu, ki se bo zaključilo s silvestrovanjema za otroke v Pravljični deželi in za vse ljudi dobre volje na prostem, na Trgu celjskih knezov pred Mestno občino Celje.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, kjer si lahko ogledate utrinke sinočnjega prižiga luči in prihoda sv. Miklavža. Decembrskemu dogajanju lahko sledite v našem koledarju dogodkov v desnem stolpcu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=291]

t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 3,193 seconds.