Severina na Štimung festu 2013: vročica petkovega večera (foto in video)

08. 09. 2013 12:50

Po četrtkovem Štimung žuru za mlade, kjer so obiskovalce razvajali Carpe Diem, Soul Funked Up, Bohem, Hladno pivo in Big Foot Mama, so se v petkovem delu tridnevnega festivala ob Šmartinskem jezeru na odru zvrstile skupine Obvezna smer, Čudežna polja, Werner, Davor Radolfi in seveda vrhunec petkovega dogajanja, nastop ene največjih hrvaških glasbenih zvezdnic, Severine.

Po lanskoletnem uspešno izpeljanem in zelo odmevnem Štimung festu 2012, ki ga je v treh dneh kljub dežju obiskalo okoli 10.000 obiskovalcev, sta Mestna občina Celje kot generalni pokrovitelj in Zavod Celeia Celje kot organizator in koordinator, tudi letos ponovno pripravila tridnevni festival, katerega namen je predstavitev kakovostnih glasbenikov in glasbenih skupin. Letošnji nastopajoči prihajajo iz Slovenije in Hrvaške.

Navdušenje obiskovalcev je bilo več kot očitno

V četrtkovem dogajanju so tako nastopile slovenske pop-rock skupine, petkovo dogajanje je bilo namenjeno ljubiteljem mešanih glasbenih zvrsti, sobotni del pa slovenski narodno-zabavni glasbi. V petek so prve obiskovalce ogrevali člani skupine Obvezna smer, ki bo čez dve leti obeležila 30-letnico delovanja. Skupino je že leto po nastanku hit Srce je popotnik izstrelil med najpopularnejše skupine osemdesetih let minulega stoletja. Za njimi so na oder stopili “Čudežniki“, člani skupine Čudežna polja, ustanovljena pred več kot štiridesetimi leti.  Prekaljeni glasbeni mački so večini znani po hitih Poštar zvoni samo dvakrat, Anamarie, Boogie dama in številnih drugih skladbah.

Werner, ki je nastopil kot tretji glasbeni gost, je s svojimi oboževalci rajal kar red odrom, hrvaški glasbenik, pevec in skladatelj Davor Radolfi, pa je navdušil ljubitelje latino glasbe. Pred nastopom težko pričakovane Severine so se na odru pred več kot 10.000 obiskovalci še enkrat izkazali Čudežniki, ki so obiskovalce popeljali do vrhunca petkovega dogajanja, nastopa hrvaške glasbene dive in ene največjih pop ikon republik bivše Jugoslavije.

Severina že več kot dvajset let povsod, kjer se pojavlja, vzbuja veliko pozornosti na številnih področjih, prizorišča njenih koncertov so standardno napolnjeni. Na odru je zvezda, ki ji ni para, nastopa z zasedbo izkušenih odličnih glasbenikov. Zdi se, kot da zrelost njeno karizmo, močno prepleteno s seksapilom, le še krepi. Severinina osupljiva privlačnost je dopolnjena z ravno pravim razmerjem med dostopnostjo in zvezdništvom, kar jo postavlja za zgled in vzornico številnim dekletom, moškim pa posega v svet domišljije in idealov.

V petek je celotno prizorišče ob Šmartinskem jezeru utripalo v repertoarju najnovejših skladb Severine, seveda prepletenih s nekaj starejšimi hiti. Občinstvo je prav vse skladbe pospremilo z bučnimi aplavzi in vzkliki, razpoloženje pa je seveda dodatno grelo petje množice. Zaključimo lahko, da je bilo zadovoljstvo vsestransko – tako s strani obiskovalcev, nastopajočih kot organizatorjev.

V sobotnem delu festivala se bodo na odru zvrstili Ansambel Saša Avsenika, Ansambel Roka Žlindre, Igor in zlati zvoki, Fantje s Praprotna, Vitezi Celjski, Ansambel Spev, Pohorska cokla, Domen z Vižarji, o čemer bomo seveda prav tako poročali.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem lahko prisluhnete enemu največjih hitov skupine Čudežna polja. Seveda pa smo pripravili galerijo fotografij, kjer si lahko ogledate utrinke s petkovega dogajanja na Štimung fest 2013.

[simpleviewer width=100% height=700 id=428]

v/t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 1,060 seconds.