Koncert Siddharte v Celju: zatresli so dvorano Golovec (foto, video)


Siddharta je zadnji koncert koledarskega leta odigrala v polni celjski dvorani Golovec. Publika, med katero je bilo videti od starih rockerjev pa do najstniških rock žurerjev, je v več kot dve uri dolgem koncertu prišla na svoj račun. Vzdušje je bilo primerno veličini glavnih zvezd večera.

Za dobro ogrevanje sta poskrbeli skupini MRFY in Seven Days in May.

Vabimo vas, da si spodaj ogledate utrinke z včerajšnjega koncerta.

Siddharta je včeraj v sklopu turneje Nomadi odigrala še zadnji koncert v koledarskem letu. Za prizorišče 12. in zadnjega koncerta v tem letu so si izbrali Celje. Mesto v katerem so že tradicionalno deležni pravega rockerskega vzdušja. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Za uvodno ogrevanje rockerjev polne dvorane Golovec so poskrbeli MRFY in Seven Days in May. Sledilo je več kot dveurno razmetavanje energije pod taktirko glavnih akterjev večera Siddharte. Že sam začetek koncerta se je začel udarno s komadom T.H.O.R.. Sledila je mešanica obsežnega Siddhartinega opusa, ki je dodobra zatresla dvorano Golovec. Vrhunce večera pa so kakopak predstavljali njihovi največji hiti, kot naprimer Samo Edini, Ledena, Piknik, Neon, Medrevesa, Platina, Ring,… in nenazadnje priredbo Male nimfomanke, njihovih prijateljev Big Foot Mame.

Publika sestavljena iz generacij, ki so Siddharto verjetno spremljali že ob njihovem glasbenem vzponu, pa do najstniških fanov Siddharte, so nedvomno prišli na svoj račun. Žur, ki bi se, če bi bilo po njihovo, lahko zavlekel vse do jutranje zore, se je zaključil nekaj čez eno uro zjutraj. Četrtič publika pač ni več uspela nazaj na oder priklicati Siddharte.

Utrinke s koncerta, ki je pokazal, da je Siddharta še vedno ena izmed največjih skupin na slovenski glasbeni sceni, si oglejte v spodnji fotogaleriji in video insertih.

Še fotogalerija:

Blaž Skok, foto: Jan Skok