Skupina Cubismo s svojimi vročimi ritmi v Plesnem forumu (foto, video)

10. 12. 2018 18:21
dscn0283
Hrvoje Rupčić na bobnih in pevec Ricardo Luque.

Sobotni večer v Plesnem forumu Celje je popestrila ena najboljših mednarodnih zasedb. Njihova glasba je energična, temelji na afriških in kubanskih ritmih, ki jo glasbeniki ustvarjajo v svojem značilnem slogu.

Člani skupine prihajajo iz Hrvaške, Venezuele, Kube in Slovenije in so znani po visoki glasbeni kakovosti in profesionalnosti. Gre za eno najboljših skupin energične glasbe, ki temelji na afro-kubanskih ritmih. S takšno zvrstjo glasbe so v tem delu Evrope ena najbolj prepoznavnih skupin.

Njihovi začetki segajo v leto 1995 in na svoji dolgi poti so sodelovali s številnimi svetovnimi glasbeniki. Nanizali so vrsto največjih hitov Tempera, Na na na, Ay mi Cuba, Teqila, Besame mucho, Ave Maria Morena, Đelem in druge. Za svoje ustvarjanje pa so prejeli že več glasbenih nagrad PORIN in STATUS. Ime si je skupina izbrala po skladbi »CU-BI CU-BOP« jazz trobentača Dizzyja Gillespija, ki je bil med prvimi, ki so mešali afro-cubanske jazz ritme in ritme drugih glasbenih smeri.

dscn0337
Z odra je vela dobra energija in udarni ritmi.

Zasedbo sestavljajo: Hrvoje Rupčić (kongi, vokal), Ricardo Luque (vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna, vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez  (klavir, vokal), Krešimir Tomec (bas), Zdravko »Barba« Tabain (bobni, timbale), Mladen Ilić (bongi).

Skupina Cubismo je znova potrdila, da so njihovi nastopi nabiti z ogromno pozitivne energije, ki med drugim marsikaterega poslušalca zapelje v ples!

Vljudno vabljeni k ogledu fotogalerije in video prispevka.

Video:

Fotogalerija:

T. Ž.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
254 queries in 2,719 seconds.