Koncert Laibach v Celju 2018: spektakel, ki je navdušil (foto, video)

01. 07. 2018 12:18

Sinoči je skupina Laibach razgrela dvorano Golovec v Celju, saj je v okviru festivala Celjski grad poskrbela za pravi spektakel. Zaradi nestabilne vremenske napovedi koncert sicer ni potekal na Starem gradu Celje, vendar pa zaradi tega ni nič manj navduševal.

Skupina Laibach je brezkompromisno ena mednarodno najbolj uveljavljenih slovenskih zasedb. S svojo eksperimentalno glasbo in vizualno izkušnjo poskrbijo za to, da je vsak koncert nepozaben.

Trenutno se ukvarjajo s predstavitvijo novega albuma ‘Also sprach Zarathustra’, ki poleg kvalitetne glasbene predstave poskrbi tudi za družbeno-kritično noto. Album zaobsega istoimensko predstavo, ki poskrbi tudi za vizualno doživetje.

Skupina Laibach je brez težav napolnila tudi dvorano Golovec.
Skupina Laibach je brez težav napolnila tudi dvorano Golovec.

Zasedba Laibach je s svojimi eksperimentalnimi zvoki in militantnih klasicizmom navdušili tudi obiskovalce dvorane Golovec. Deležni niso bili le glasbe na zahtevnem nivoju, marveč so si lahko ob vizualnem spektaklu napasli tudi oči.

Priljubljena zasedba je sicer lani upihnila trideseto svečko delovanja, v bogati karieri pa so nanizali več kot 700 nastopov po vsem svetu. Z nenehno spreminjajočo glasbo in vizualnimi vložki pa še vedno poskrbijo za to, da njihovi koncerti ostanejo v spominu slehernega obiskovalca.

Tako si bodo številni tudi zapomnili petkov koncert v dvorani Golovec. Nekaj utrinkov z glasbeno-vizualnega spektakla si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Poleg tega ne spreglejte niti fotogalerije s koncerta zasedbe Laibach.

Tina Ožvald

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
192 queries in 2,129 seconds.