Šolačinkarije: Dobrodelna zabava na prvi šolski dan pred Citycentrom Celje (foto, video)


Pred glavnim vhodom Citycentra Celje se je na prvi šolski dan odvijala nepozabna dobrodelna zabava, ki je navdušila otroke, starše in dijake. Šolačinkarije, ki so jih v sodelovanju z Rotary klubom Celje organizirali pri medijski hiši Novi tednik in Radio Celje, so tako za mnoge postale nepozaben začetek šolskega leta ter dokazale, da se lahko dobrodelnost, zabava in skupnost združijo v nepozabno izkušnjo za vse generacije. 

Šolačinkarije so ponudile prav poseben način začetka novega šolskega leta. Dogodek je pritegnil obiskovalce, ki so se lahko preizkusili v različnih aktivnostih in se zabavali v družbi glasbenega gosta Dejana Krajnca, poznanega kot Dejan Dogaja.

Številne aktivnosti so bile lokostrelstvo, hoja s hoduljami, met obročev in skakanje ter spuščanje po napihljivih igralih. Otroci so se v teh igrah izkazali in preizkusili svoje spretnosti, pri tem pa so jih spodbujali tudi animatorji. Ni manjkalo niti brezplačnih palačink in šmorna, ki so jih pripravljali dijaki iz Šolskega centra Šentjur. Okusna hrana je dodala piko na i doživetjem, ki jih je prinesel prvi šolski dan.

Dejan Krajnc je s svojim nastopom poskrbel za vrhunec dogodka. S svojo energijo je zbral številne mlade obiskovalce, ki so se mu pridružili na odru in doživeli nepozabno izkušnjo petja in plesa iz perspektive nastopajočega. Navdušujoče pa ni bilo le Dejanovo petje, temveč tudi pevski talent nekaterih mladih deklet, ki so se prav tako preizkusila na odru.

Med obiskovalci smo srečali tudi prvošolčka Noela, ki je povedal, da se je imel izvrstno, najbolj pa so ga navdušila napihljiva igrala, na katerih je preživel veliko časa. Šolarka Nika je dodala, da se je imela prav tako odlično in da so jo najbolj razveselile palačinke, ki so jih pekli dijaki.

Poleg velike mere zabave je imel dogodek tudi pomembno dobrodelno noto. Obiskovalci so lahko prispevali denarne prispevke za šolo v naravi za otroke celjskih osnovnih šol v stiski. S tem so naredili korak k uresničitvi sanj šolarjev, ki si želijo nekoč doživeti nepozaben šolski izlet.

Dogodka sta se udeležila tudi Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava in Iztok Leskovar, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem.

Poglejte si še bogato fotogalerijo in krajše video izseke:

Fotogalerija: David Valant