Stand up komik Pedja Bajović v Branibor Clubu navdušil prisotne (video)


Minuli četrtek Branibor Club gostil izvrstnega stand up komika in producenta, v Črni Gori rojenega, v Srbiji odraslega, v Bosni dozorelega, zadnjih deset let v Zagrebu živečega, Pedja Bajovića. Slednji se je Celjanom predstavil s svojo prvo celovečerno predstavo, ki nosi naslov “Stoje” oz. izvirno “S nogu”.

Eden najboljših (vsekakor najbolj izkušenih) hrvaških komikov, ki je vzpon komedijanta pričel kot član skupine Sve5, nadaljeval s tedensko-zabavnim šovom Komedija na nogah, v nastopih razkriva svoj pogled na vsakodnevne težave, od poslov do medsebojnih odnosov, pa tudi kaj na temo globalnega segrevanja ali denimo krize na Bližnjem vzhodu. Vse to naj bi bila posledica trpljenja zaradi krize profesionalne identitete, saj je v svojem življenju opravljal številne poklice – bil je vojaški pilot, novinar, gostinec, državni uradnik, menedžer, konzultant, producent…

Pedja Bajović med nastopom.

Brez pretiranih zadržkov kritizira politike, številne priložnosti med nastopom izkoristi za interakcijo z obiskovalci. Mimogrede je popljuval Bad Blue Boyse, se obregnil nad Zmajčki, s posmehom opravil z Vijolami in se priklonil Celjskim grofom. Kot da (se) nikdar ne (s)pozabi, pred kom nastopa. S celovečerno predstavo “S nogu” je do sedaj navdušil več kot dva tisoč Hrvatov, Slovencev, Bošnjakov, Srbov, Črnogorcev in seveda Hercegovcev. Vsi našteti namreč sodijo v železni repertoar predstave.

Bajović je znova navdušil številne obiskovalce Branibor Cluba.

V dobrih dveh urah trajajočem nastopu je prepletel humor s politiko, ekonomijo, estrado in seksom. Kljub pomislekom nekaterih, ki so ga v Branibor Clubu pred časom poslušali, je ta izvrstni komik navdušil s povem novo predstavo, ki je imela vse prej kot podobno vsebino iz preteklosti. Zaključimo lahko, da je Bajović pravi primer odličnega komika s področja bivše skupne republike.

Za vas smo pripravili nekaj utrinkov iz njegovega nastopa, ki si jih lahko ogledate v spodnjem video prispevku (brez podnapisov).

v/t/f: Egon Horvat