Swing na mestni plaži Celje 2015 (foto, video)

13. 07. 2015 15:12
Maja in Gregor iz Swing Rookies sta Mestno plažo prevzela z ritmi swinga.
Maja in Gregor iz Swing Rookies sta Mestno plažo prevzela z ritmi swinga.

 

Plesna delavnica swinga je privabila številne ljubitelje dobre glasbe in plesa.
Plesna delavnica swinga je privabila številne ljubitelje dobre glasbe in plesa.

Sobotno dopoldne je bilo plesno obarvano na Mestni plaži Celje, kjer je potekala plesna delavnica Zavrtite se v ritmu swinga. Swing združuje stil plesa in posebno zvrst glasbe, ki zajema razgibane in ritmične elemente. Swing se je razvil v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ko so se ljudje hodili zabavati na plese ob živi glasbi, kot sta jazz in dixieland. Potem je črnska skupnost med plesanjem jazz glasbe v svoj element dodala tudi korake stepa, elemente charlestona, lindy hopa in jitterbuda in tako se je rodil swing.

V zadnjih letih je swing zopet začel pridobivati na veljavnosti in navdušil vedno več ljudi, ki se zanimajo zanj. Swing plesi so po drugi svetovni vojni namreč zamrli, renesanso swinga po celem svetu, kot tudi hitro razširitev po Evropi pa lahko opazujemo od 80-ih let dalje. Tako se je tudi v Celju in okolici našlo vedno več ljubiteljev swinga, kar dokazuje tudi neformalna skupina Swing Rookies z vedno več člani. Skupina obstaja vse od leta 2013 in združuje posameznike, zaljubljene v glasbo, ples in sproščeno druženje.

Ravno ti elementi pa so bili v ospredju tudi na sobotni plesni delavnici, ko so se na Mestni plaži zbrali ljubitelji swinga. Maja in Gregor, predstavnika skupine Swing Rookies, sta obiskovalcem delavnice v sproščenem vzdušju predstavila nekaj osnovnih korakov swinga vse do konca delavnice, ko so se njeni udeleženci že profesionalno vrteli ob ritmih swinga.

Imamo pa še dobro novico, saj bo swing vsako drugo soboto do jeseni perplavil celjske ulice, čemur bodo sledile tudi brezplačne delavnice swinga. Če ste tudi sami ljubitelji tega plesa in glasbe, nikar ne zamudite pestrega dogajanja, ki še sledi. Do takrat pa lahko uživate ob ogledu spodnje fotogalerije in video posnetka, kjer smo ujeli nekaj utrinkov iz plesne delavnice na Mestni plaži.

[simpleviewer width=100% height=700 id=855]

flosfest-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,733 seconds.