Koncert Tanje Žagar Celje 2011: Zlati večer (foto)


Kaj sploh povedati o Tanji Žagar?

Toliko je bilo rečenega, napisanega, razkritega… Pa vendar, Tanja še vedno ostaja zanimiva, polna energije in predvsem očarljiva s svojo preprostostjo, in dostopnostjo.

Tanja je, enostavno povedano, na odru doma. Včeraj smo spremljali njen “zlati večer” v dvorani Golovec v Celju. To je bil njen 50 samostojni koncert. Žlahtna obletnica lahko rečemo.

Pripravila nam je tisoč in eno zanimivo točko, raznorazne goste, med njimi je bil tudi Kemal Monteno, ki je zapel svoj znani komad Nije htjela. Se mi zdi, da je dvorana takrat res potihnila, in mogoče je kdo celo potočil kakšno solzico.

Na odru so se zvrstili tudi Rok Ferengja, Otroški zborček od A do Ž, Mlade Foxy Teens, Ansambel Spev, Miran Rudan & Pop Dizajn ter drugi.

Lahko smo se prepričali, da je Tanja talent. Karkoli se loti, ji uspe. In tako je pela, plesala izvajala akrobacije, se šalila s publiko in dala vsem občutek, da se res zaveda, da smo tam, da želi spoznati čisto vsakega izmed nas. Je spontana, se smeji na ves glas in na vsa usta, glasno in od srca. Nobene treme ali živčnosti.

Se ji pokvari klavir. Pa tako prijazno pokara svoje “dečke”, da naj ji pomagajo, da ne zna to sama. In ko res pristopi eden njenih, in priklopi klavir, mu z sexy globokim glasom reče: “Pa kr tu ostan, sm mal osamljena, veš.” In že smeh… dvorana poka od smeha.

Prav tako ne dovoli, da ji odnesejo šopek, ki ga dobi ob podelitvi Zlate plošče za album “Hvala , ker si ob meni ti” in diamantne za ploščo “Tiho tiho čas beži”. -“Šopka pa ne dam! Bom tule malo klavir aranžirala.” Odloži šopek na klavir in že prsti spretno hitijo po črnobelih tipkah. Seveda Tanja igra tudi harmoniko, kar je tudi dokazala. Taka drobcena Tanja pa taka velika harmonika. Ni kaj punca, kapo dol!

Kako naj vam še opišem tale mega koncert? Skratka, res kvalitetna izvajalka, ki je vse odpela v živo, brez napak, s prekrasnim glasom in seveda stasom.

Celjani hočemo ŠE!

Poglejte si fotografije v galeriji spodaj.

T&F: Katja Malbašić

[simpleviewer width=100% height=700 id=25]