Tereza Kesovija nasmejala Plesni forum (foto, video)


Na prvi februarski dan so v Plesnem forumu Celje pripravili še eno poslastico. Legendarna Tereza Kesovija je s svojim osupljivim glasom, pa tudi s svojo hudomušnostjo, privabila poslušalcem solze na oči.

Kljub temu, da je lani napolnila 81 let in da je na glasbeni sceni prisotna že več kot 60 let, se Tereza Kesovija še vedno povzpne na glasbeni oder ter s svojo doživeto interpretacijo, tako hrvaških kot tujih skladb, navduši publiko. In intimna dvorana Plesnega foruma Celje je kot nalašč, da se hudomušna pevka lahko zbliža s publiko, katera ji, kot sama pravi, daje veselje in jo žene dalje.

tereza_kesovija_pf_2021_00
Tereza Kesovija v Plesnem forumu. Foto: DejC

“Z mojo slovensko publiko nisem nikoli imela problemov. Nisem jih imela nikjer, a slovenska publika mi je posebej pri srcu. To veste vsi, ki niste prvič na mojem koncertu. Ko sem v formi in ko sem malo manj v formi, bom ponovila: Slovenija je tudi moja dežela. Tako čutim.”Tereza Kesovija

Tereza Kesovija

Diplomantka zagrebške Glasbene akademije, Oddelek za flavto, publiko širom sveta navdušuje od leta 1959. Pod njenim imenom je izšlo več kot 50 albumov, sodelovala je s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Arsen Dedić, Gilbert Bécaud in Julio Iglesias. Poseben uspeh je doživela v Franciji, kjer je večkrat nastopila v slavni pariški dvorani Olympia. Tam je spoznala Charlieja Chaplina. Anekdoto nam je zaupala na koncertu.

Med njene najbolj znane pesmi spadajo zimzelene Nježne strune mandoline, Sve se vraća, sve se plaća, Prijatelji stari gdje ste in Nono. V videoposnetku spodaj podoživite koncert, v njem izveste tudi, katero slovensko pesem je posvetila celjski publiki. Nastopila je s triom instrumentalistov, katerega sestavljajo Zoran Jašek na kitari, njegov sin Marko Jašek na bas kitari in Milo Krilanović na klaviaturah.

Naslednji v Plesni forum 14. 03. prihaja URBAN & 4.

Tereza Kesovija v Plesnem forumu Celje:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski