The Doors Experience v Mladinskem centru Celje (video)


The Doors je bila ameriška rock skupina, ki je delovala od med letoma 1964 in 1973.  V svetu rock glasbe so pustili bogato zapuščino, ki jo zaznamujejo hiti kot so People are Strange, Roadhouse Blues, Hello, I love you, Love me two times, The End, Light my Fire itd.

Njihova glasba je še kako živa tudi danes, za kar skrbi avstrijska zasedba The Doors Experience. Gre za velike ljubitelje glasbe The Doors, ki delujejo od leta 2001 in  s svojimi nastopi v živo pričarajo nepozabno vzdušje šestedesetih in sedemdesetih let.

Za čim bolj zvočno izkušnjo klasičnega rocka zasedba uporablja avtentično opremo  ter s tem doseže legendaren zvok psihadeličnih šestdesetih. Piko na i pa dodaja Jason Boiler, pevec zasedbe, ki s svojim videzem, vokalom in karizmo spominja na Jima Morrisona, s čimer je projekt The Doors Experience še bolj pristen.

Zasedbo poleg Boilerja sestavljajo še Klaus Bergmaier, Rene Galik in Gerhard Tscherwizek, ki so si s svojo glasbo ustvarili bazo oboževalcev vsepovsod po svetu. The Doors Experience kultivirajo in krepijo originalen zvok legendarne skupine, s čimer se približajo tako mladim kot tudi starejšim generacijam. Tako imajo veliko število oboževalcev tudi v Celju, kar je dokazal sobotni koncert The Doors Experience v Mladinskem centru Celje, ki je bil popolnoma zapolnjen. Koncerta smo se udeležili tudi mi ter posneli video odlične rock izkušnje.

F/T/V: Tina Ožvald