Tradicionalni predbožični koncert skupine Rolling Train v MCC-ju (foto, video)


Rolling Train
Rolling Train

V soboto zvečer je v Mladinskem centru Celje potekal tradicionalni predbožični koncert skupine Rolling Train, ki je obiskovalce razvajala s priredbami skladb, katerim so skupne korenine ameriškega juga. Izbor skladb so navdihnile svetovne legende kot so: Creedence Clearwater revival, Bob Dylan, Neil Young, Tom Petty, pa tudi avtorji tujih in slovenskih rock’n’roll, country in blues skladb iz bližnje in daljne preteklosti.

Rolling Train je celjska zasedba, ki jo sestavljajo Rajko Kokol, Primož Posinek, Matic Žirovec, Andrej Kerk, Franci Mirnik in Mišo Kolar, fantje pa skupaj ustvarjajo dobro glasbo od leta 2010. Po uvodnem preverjanju različnih glasbenih stilov, se je  kot rdeča nit njihovega glasbenega ustvarjala izkazala glasba skupine Creedence Clearwater Revival in njen prepoznavni južnjaški temperament in spogledovanje s country glasbo. Kljub mnogim menjavam zasedbe se program ni veliko spreminjal.

Obiskovalci so pustili pečat v Mladinskem centru Celje.
Obiskovalci so pustili pečat v Mladinskem centru Celje.

 Neverjetno karizmatični fantje iz zasedbe Rolling Train so tako med obiskovalci Mladinskega centra Celje obudili glasbene zvrsti, ki so v Sloveniji skorajda že v izumrtju, s tem pa so ustvarili tudi neverjetno vzdušje in koncert, zanimiv za vse generacije. S kvalitetno glasbo so si utrli pot v srca svojih poslušalcev, mi pa smo vse skupaj dokumentirali v fotogaleriji in video posnetku. Vabljeni k ogledu!

[simpleviewer width=100% height=700 id=921]

oktet2015-polsi-klik