Tradicionalni pustni karneval Nova Cerkev 2013 (foto)


Minulo soboto so pustne maske iz sveta zabave in politike preplavile Novo Cerkev, saj je takrat potekal tradicionalni pustni karneval.

Pustne šeme so se začele zbirati že ob 14.30 uri, ko pa je pol ure kasneje Darko Žvižej, povezovalec 26. tradicionalnega pustnega karnevala, napovedal njihov prihod, je šlo zares.

Začetek programa je otvoril pihalni orkester z mažoretkami, sledila pa mu je povorka lokalnih osnovnošolcev, ki so se predstavili s kreativnimi in ročno izdelanimi maskami.

Po tem je pustni karneval pridobil bolj satirično noto, saj tudi pustne šeme niso ostale hladne glede na aktualne politične razmere in gospodarsko krizo.

Tako so se med njimi sprehodili Borut Pahor z Jadranko Kosor, Danilo Türk, strici iz ozadja, Milan Kučan in Janez Janša, organizatorji pa so se pošalili tudi na račun Bena Podergajsa, župana občine Vojnik.

Tudi obisk 26. tradicionalnega pustnega karnevala v Novi Cerkvi je bil izjemen – kljub slabemu vremenu in mrazu. Gre namreč za lokalno zanimivost, ki se je obiskovalci vsako leto z veseljem udeležijo.

Vsega skupaj je na pustnem karnevalu sodelovalo 50 skupinskih in posamičnih mask, ki so obiskovalce navduševale s svojo kreativnostjo in igrivostjo. Vabljeni k ogledu fotografij iz tradicionalnega pustnega karnevala v spodnji fotogaleriji!

[simpleviewer width=100% height=700 id=315]

F/T: Tina Ožvald