Skupina Help! A Beatles Tribute napolnila Glavni trg v Celju (foto, video)

24. 12. 2018 14:21

Če ste se v soboto zvečer od 20. ure dalje sprehajali po starem mestnem jedru, ste gotovo slišali rock melodije šestdesetih let. Na Glavnem trgu so nastopili posnemovalci svetovno znane skupine The Beatles, ki se imenujejo po skladbi Help!. Ste vedeli, da so iz Slovenije?

Help! A Beatles Tribute

Skupina prihaja iz kraja Naklo, sestavljajo pa jo Matic Pelcel, (John Lennon), Žiga Stanonik (George Harrison) Gašper Oblak (Ringo Starr) in Ernie Mendillo (Paul McCartney). Slednji je Američan, ki se je preselil v Slovenijo in se tukaj poročil.

dscn0022
Z leve proti desni: Ernie, Žiga, Gašper in Matic.

Nastopajo doma in po Evropi. V okviru prireditve Pravljično Celje 2018 so nam zaigrali različne hite, tiste začetne in tiste “zrelejše”. Slišali smo Love Me Do, She Loves You, Get Down, Here Comes The Sun, I Saw Her Standing There, Please Please Me, Let It Be, I Want To Hold Your Hand, From Me To You, Back in the U.S.S.R. in druge. Veliko so komunicirali s publiko, ta je ogrela s ploskanjem, poplesavanjem in, na željo Ernie-ja, tudi z zavijanjem dolge kače ob pesmi Ob-la-di Ob-la-da. Glavni trg je bil res poln obiskovalcev, ki so del pesmi Yesterday in Hey, Jude zapeli čisto sami. To se lahko prepričate tudi sami v spodnjem videu.

Posnemovalci tako imenovanih “The Fab Four” pa se ne trudijo le igrati in peti kot pravi Beatli, ampak jim sledijo v videzu s suknjiči, inštrumenti in pričeskami. Naj kot zanimivost omenimo še, da danes obstaja približno 6.000 posnemovalcev slavne britanske zasedbe.

Kratka biografija

beatles-image-1
The Beatles (z leve proti desni): Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr in John Lennon.

Začetki originalne skupine segajo v konec 50. let prejšnjega stoletja, ko so se sprva imenovali Silver Beatles. Vendar njihovo glasbeno ustvarjanje povezujemo predvsem z naslednjim desetletjem, v katerem se je pojavila prava Beatlomanija. V zgodovino jih je zapisalo ogromno uspešnic, albumov in nastopov, ki so pomembno zaznamovali svetovno glasbeno industrijo. So tudi prva glasbena skupina, ki je izvedla samostojni koncert na stadionu. Njihov stil se je iz bolj lahkotnih rokenrol ritmov razvil do izrazitejšega, tudi psihedeličnega rocka.

Skupina se je razšla leta 1970, umor Johna Lennona deset let kasneje pa je prekinil vsako upanje na ponovno združitev. George Harrison je leta 2001 umrl zaradi raka. Živita še Ringo Starr in Paul McCartney.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in videoposnetka spodaj:

Video:

Fotografije:

besedilo: T. Ž.

fotografije: T. Ž. in spletna stran Live on the music

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
279 queries in 8,394 seconds.