Novo leto v Celju 2019 na prostem pričakalo več tisoč ljudi (foto, video)


S silvestrovanjema na prostem se je v Celju zaključil mesec dni trajajoči program Pravljičnega Celja 2018.

Novo leto je na Krekovem trgu pod taktirko Rok’n’banda pičakalo okoli 6 tisoč ljudi. Že čez dan pa so novemu letu nazdravili tudi najmlajši obiskovalci.

Nekaj utrinkov z večerne zabave, ujetih s strani obiskovalcev, si poglejte spodaj.

Praznični december se je včeraj v Celju končal s celodnevnim dogajanjem posvečenim slovesu od starega leta in dobrodošlici novega leta 2019.

Silvestersko dogajanje se je začelo že dopoldne, ko so v Pravljični deželi novemu letu prvi nazdravili najmlajši obiskovalci, ki so rajali v družbi odlične Romane Kranjčan.

Proti večeru pa se je glavno dogajanje preselilo na Krekov trg, kjer se je ob 22. uri začela silvesterska zabava. Najdaljšo noč v letu so Celjani in drugi obiskovalci preživeli skupaj s člani skupine Rok’n’band, ki je poskrbela za več kot odlično vzdušje okoli šest tisoč glave množice. Tako množična udeležba je obenem tudi pokazatelj, da so Celjani še vedno zelo naklonjeni tradicionalnemu silvestrovanju na prostem.

Zbrano množico je v novo leto popeljal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je obiskovalce takoj ob vstopu v novo leto tudi nagovoril z novoletno poslanico in jim čestital ob vstopu v leto 2019.

Rajanje se je nato nadaljevalo pozno v noč, za nekatere pa tudi v zgodnje jutro.

Spodaj objavljamo nekaj fotk in video materiala, kot so silvestrski zvečer zajeli in doživeli nekateri obiskovalci velike celjske zabave:

bacco-per-bacco-italia-silvestrovanje-celje
Foto: Bacco per Bacco Italia FB

Zabava na Krekovem trgu:

Celje opolnoči iz zraka:

Srečno in zdravo 2019!

foto: Žiga Šrot (naslovna) in Bacco per Bacco