V zasneženem Pravljičnem Celju namesto kuhanega vina Hladno pivo (foto, video)

14. 12. 2019 15:26

Na petek 13., ko je Celje prvič v letošnjem veselem decembru pobelil sneg, je za dvig temperature poskrbelo zagrebško Hladno pivo.

Na velikem odru na Krekovem trgu so se na prvi snežni dan v letošnjem decembru predstavili zagrebški težkokategorniki Hladno pivo. In to na petek 13., ko se je mnogim uresničila želja in je ulice prvič to zimo pobelil sneg. Koledarska zima se sicer prične naslednjo soboto, tako da je meteorološka letos na spored prišla prej.

hladno_pivo_pc_00
Hladno pivo v zasneženem Celju. Foto: DejC

Hladno pivo

Tudi pevec skupine, Mile, je povedal, da v letošnjem decembru prvič vidi sneg. Poleg njega so na odru noreli Zoki, Suba, Šoki in Deda. Legendarna zagrebška punk-rock zasedba je lani praznovala 30-letnico obstoja. V svojem delovanju so često kritični do delovanja družbenih elit in se posmehujejo lokalnim družbenim običajem.

Koncert

V času, ko večina prisega na kuhano vino, s katerim so se mnogi obiskovalci koncerta pridno greli, malokdo pomisli na hladno pivo. Toda skupina, ki si je ime nadela po tej, bolj poletni, pijači, vsekakor “paše” na spored v hladnih nočeh, ko se je treba pogreti. Seveda tako veliko ime hrvaške glasbene scene, privabi ljudi na plano. Energičen koncert je bil pravo vabilo za vse željne malce trših zvokov. Skupina medtem dela že na svojem desetem studijskem albumu.

Za vse, ki ste zamudili koncert, lahko v videu spodaj podoživite dogajanje.

Kaj vse vas še v Pravljičnem Celju 2019 čaka, preverite v SPOREDU.

Hladno pivo:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
224 queries in 3,892 seconds.