Vabimo na koncert Dovč & Gombač v Plesni forum Celje – ponujamo nekaj cenejših vstopnic

19. 11. 2019 01:39

V Plesni forum Celje ob 15. obletnici ustvarjanja prihajata vrhunska glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač.

Njun performans se bo zgodil v soboto, 23. novembra 2019 ob 21. uri.

Vrhunska glasbenika, ljudska godca 21-tega stoletja, vas bosta ob 15. obletnici glasbenega soustvarjanja popeljala na izjemno zvočno popotovanje, s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, na turneji pa premierno zaigrala tudi nekaj svežih avtorskih kompozicij.

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč ter multinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač sta prepoznavni imeni v svetu sodobne slovenske glasbe. Gre za nekdanja in sedanja člana številnih glasbenih zasedb (Sounds of Slovenia, Jararaja, Katalena, Terrafolk, Caminoigra, Rudi Bučar&Istraband, Bast itd). Oba delujeta tudi kot avtorja, aranžerja in producenta glasbenih del zase in za druge glasbenike, v zadnjih nekaj sezonah pa sta se uveljavila predvsem kot vrhunska studijska glasbenika in solista, ne le na področju, ki ga v glasbenem smislu najbolje obvladujeta (etno glasba, world-glasba), pač pa tudi v kontekstu klasične glasbe (solistični nastopi z Orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoniki RTV, Big Band RTV Slovenija, Fool Cool Orchestra, Carmina Slovenica, Simbolični orkester).

“Z Boštjanom sva se kljub temu, da sva rojena v istem kraju Sneberje, kak kilometer zračne razdalje, zares spoznala na Irskem, v kraju Limerick, kjer smo gostovali s skupino Jararaja, on pa s skupino Terrafolk, takrat sva na spontani žurki tudi prvič skupaj zaigrala,” se je njunega prvega nastopa spomnil Janez Dovč.

Zaradi izjemnega interesa in seveda male dnevne sobe Plesnega foruma, priporočamo čim prejšnjo rezervacijo oz. nakup vstopnic. Informacije in rezervacije: 031 413 409. Cena vstopnice je 15 eur.

S CELJE.INFO DO 33 % CENEJŠIH VSTOPNIC ZA KONCERT DOVČ & GOMBAČ V PLESNEM FORUMU CELJE

Na Celje.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo 8 cenejših vstopnic za koncert Janeza Dovča in Boštjana Gombača, ki bo v SOBOTO, 23. novembra ob 21.00 uri v Plesnem forumu Celje.

Cenejše vstopnice najdete tukaj:

 

dovc-gombac-pf-klik-1

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,808 seconds.