Valentinov koncert s klapo Maestral (foto in video)


Minulo nedeljo je v Celjskem domu potekal Valentinov koncert klape Maestral, ki ga je organizirala turistična agencija Ojla v sodelovanju z Dober Dan. Koncert “najlepših melodij Dalmacije” je privabil številne obiskovalce iz bližnje in daljne okolice Celja.

Klapa Maestral iz Dubrovnika , ki deluje od leta 1969, je najbolj prepoznavna klapa z najdaljšim časom neprekinjenega delovanja. Skozi vsa leta delovanja se je v skupini zamenjalo 20 pevcev. Zadnja leta nastopajo v nespremenjeni postavi, že od leta 1978 pa jih vodi Miho Bulič.

Na festivalu Omiških klap so prvič zmagali leta 1970, od takrat so tam slavili še štirikrat. Izdali so preko 20 plošč in kaset, njihove skladbe so najbolj prepoznavne in poslušane klapske pesmi, ki govorijo o morju, soncu in Dalmaciji in so praktično ponarodele.

Njihove pesmi prepevajo in prirejajo tudi številne novodobne klape, ki jih zadnje čase masovno poslušamo in videvamo tudi pri nas. Specifičnost klape Maestral je v prepoznavnem melosu mandoline in poleg vrhunskega petja fantje odlično obvladajo tudi druge inštrumente. Prepotovali so ves svet. V Sloveniji so bili nazadnje na povabilo agencije Dober dan leta 2005.

Na koncertu so bili prisotni tudi predstavniki hrvaškega turizma

Glavni organizator Valentinovega koncerta, agencija Ojla, je družinsko podjetje, v katerem delajo prav vsi člani družine Masnec. Edi in Zlatka Masnec se s turizmom ukvarjata že vrsto let, ustanovila in skoraj dve desetletji sta uspešno vodila eno vodilnih znamk na slovenski turistični sceni, agencijo Dober dan turizem. V svojem dolgoletnem delu sta vzpostavila številne partnerske odnose s hotelirji na hrvaški obali, si pridobila zaupanje in dobra pogajalska izhodišča.

Svoje znanje in izkušnje sta prenesla na pomlajeno vejo, agencijo Ojla (klik!), specializirano za Južno Dalmacijo, ki nadaljuje začrtano pot in dodaja nove, sveže produkte. Poleg počitnic vsako leto organizirajo tradicionalne izlete, katerih se številni redno udeležujejo, predvsem zaradi kvalitete, zaupanja in dodane osebne note.

Direktor agencije Ojla g. Edi Masnec je med koncertom obiskovalcem podelil številne bogate praktične nagrade

Agencija Ojla je vpeljala tudi nov produkt, ki je nekaj edinstvenega, to so foto popotovanja. Izletnike, ki so željni dodatnega znanja o digitalni fotografiji, popeljejo na posebne in zanimive lokacije, kjer nastajajo edinstvene fotografije potovanj.

Na nedeljskem koncertu je seveda na oder stopil Edi Masnec, ki je med drugim pozdravil goste iz Hrvaške, s katerimi uspešno sodeluje že vrsto let. Podelil je številne praktične nagrade, ki so se nanašale na prvomajske počitnice, vsak obiskovalec koncerta pa je prejel tudi vrednostni bon, unovčljiv za katerokoli destinacijo.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli nekaj utrinkov koncerta klape Maestral, ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij, posnetih na koncertu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=322]

v/t/f: eH