Valentinov koncert Tanje Žagar z gosti v Žalcu (foto in video)

17. 02. 2014 14:03

valentinov koncert tanja zagar zalec 1Minuli petek je v Dvorani II. slovenskega tabora v Žalcu potekal tradicionalni Valentinov koncert Tanje Žagar z gosti. Tudi letos je obiskovalcem, ki so zasedli celotno dvorano, pripravila poseben Valentinov program, začinjen z akustičnimi izvedbami njenih največjih uspešnic.

Slovenska pevka, pianistka in profesorica glasbene pedagogike Tanja Žagar številne ljubitelje njene glasbe po Sloveniji navdušuje že od otroških let. Poleg pevskih sposobnosti jo krasita tudi njen nasmeh, prešerno počutje in dobra volja. Vse našteto je minuli petek združila na tradicionalnem Valentinovem koncertu z gosti v Žalcu.

Glasbena pot Tanje Žagar se je pričela leta 1996, ko se je širši slovenski javnosti predstavila skupaj z ostalimi članicami najstniške skupine Foxy Teens, s katerimi je vse do 2005 dosegala zavidljive glasbene uspehe (med drugim so bile 2-kratne zmagovalke festivala Slovenska popevka, posnele so kar 6 albumov, 12 video spotov, 3 dokumentarne filme, igrani film ter nastopile na mnogih mednarodnih festivalih).

Spremljevalna skupina Avantura, Kubanec Lazaro in Vipavski tamburaši so nastopili z Žagarjevo na tradicionalnem Valentinovem koncertu v Žalcu.
Spremljevalna skupina Avantura, Kubanec Lazaro in Vipavski tamburaši so nastopili z Žagarjevo na tradicionalnem Valentinovem koncertu v Žalcu.

Po razpadu skupine je Tanja Žagar nadaljevala samostojno glasbeno pot, na kateri je navdušila številne ljubitelje tovrstne glasbe, med drugim je s pesmijo Neka te, neka te leta 2007 osvojila prvo nagrado na mednarodnem festivalu na Ohridu, leto kasneje pa s pesmijo Dani sretni osvojila prvo nagrado na mednarodnem glasbenem festivalu Melodije Mostara.

Na tradicionalnem Valentinovem koncertu v Žalcu se je Tanja Žagar še enkrat več predstavila kot odlična glasbenica. Obiskovalci so doživeli raznolik, odlično pripravljen repertoar, ki so ga nekoliko zmotile le tehnične napake (nedelujoči mikrofon in podobne malenkosti), a so tudi te s pomočjo Tanje in njene iznajdljivosti pravočasno odpravili.

valentinov koncert tanja zagar zalec 3

 

Poleg Tanje so na odru nastopili tudi njena spremljevalna skupina Avantura, prijatelj in “multiglasbenik” Lazaro s Kube ter Vipavski tamburaši, ki spadajo med najboljše tamburaške orkestre v Sloveniji, sestavljajo ga srednješolci in študentje pod vodstvom dirigentke Neže Žgur. Med koncertom je Tanja poskrbela tudi za drobna presenečenja, voščilo za rojstni dan in glasbeno željo.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na koncertu, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete utrinkom petkovega Valentinovega koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=510]

v/t/f: eH

kud_zarja_amaterji_klik

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,981 seconds.