Velikan slovenske glasbene scene Janez Bončina – Benč prihaja v Plesni forum Celje – ponujamo cenejše vstopnice

16. 04. 2019 08:37

V petek, 19. aprila bo v Plesnem forumu Celje koncert velikana slovenske glasbene scene Janeza Bončine – Benča, ki ga je poimenoval »Biografija oz. feat SEPTEMBER«. Na koncertu bo s številnimi znanimi slovenskimi rock imeni ovekovečil svoji častitljivi obletnici življenja in delovanja.

Janez Bončina Benč je glasbeni velikan. S svojim dolgoletnim delom je kreativno sooblikoval in bistveno prispeval k razvoju slovenske glasbe in popularne kulture.

Deloval je v zasedbah Helioni, Srce, z Mladimi levi je v šesdesetih zasadil korenine slovenskemu pop rocku, z elitnimi jugoslovanskimi glasbeniki pa leta 1975 osnoval skupino September. Njihova glasba, ki je združevala jazz in rock ,je bila odmevna tudi v mednarodnem prostoru. September je bil neke vrste ambasador jugoslovanskega rocka v tujini. Gostovali so v Sovjetski zvezi, Nemčiji, Belgiji, Italiji, na Kubi, v Franciji in ZDA. V tem času je Pepsi Cola izbrala Benča za jugoslovanskega predstavnika mednarodne propagandne akcije in tako je v reklamnem spotu nastopil skupaj s Tino Turner.

Benč se je v letu 2010 vrnmil na slovensko glasbeno prizorišče z novim, odličnim albumom “Sol, poper in sanje” na katerem je spretno združil in prepletel predelave lastnih uspešnic iz preteklosti in jim dodal nove vrhunske kompozicije pri katerih so se mu pridružili popularni mladi izvajalci Murat&Jose, Trkaj, Juliette Justine, Jani Moder, Lovro Ravbar,…

V svoji petdesetletni karieri je nanizal vrsto nepozabnih uspešnic, ki si jih mladina danes prepeva prav tako na glas, kot so jih prepevali ob njihovem nastanku: Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja idr..

Številne nagrade na slovenskih in jugoslovanskih glasbenih festivalih je nadgradil z bogatimi in uspešnimi sodelovanji z Grega Forjaničem, Tomažem Domiceljem, Janezom Zmazkom Žanom, Vladom Kreslinom, Primožem Grašičem, Zoranom Predinom, Aleksandrom Mežekom, Petrom Ugrinom, Tihomirjem Pop Asanovičem, Dadom Topićem in mnogimi drugimi.

Benč po 16. letih ponovno v Plesnem forumu Celje

Po dolgih 16. letih se Benč s »septembrovci« ponovno vrača v Plesni forum Celje, kjer je spomin na ta koncert še vedno živ in nepozaben.

Za vse, ki takrat niste bili, verjemite, da si ne boste oprostili, če zamudite tudi tega. Zato bodite skupaj z legendami ex-yu in slo rocka na koncertu leta v Plesnem forumu Celje v soboto, 19. aprila 2019 ob 21.00. In ne pozabite, da je koncert v dnevni sobi, to pa pomeni »malo prostora« in »izjemna energija«

Vstopnina 25 eur … pohitite … rezervacije in informacije na 031 413 409

S CELJE.INFO DO CENEJŠIH VSTOPNIC ZA KONCERT LETA V PLESNEM FORUMU CELJE

Na Celje.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo 6 40 % cenejših vstopnic za koncert leta legendarnega Janeza Bončine BENČA, ki bo v PETEK, 19. aprila ob 21.00 uri v Plesnem forumu Celje.

Cenejše vstopnice najdete tukaj:

janez-boncina-benc-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,263 seconds.