Vesoljska pustna pustolovščina: Pustovanje v Celjskem mladinskem centru (foto)


Pri Celjskem mladinskem centru so v soboto pripravili pustno rajanje z naslovom Vesoljska pustna pustolovščina. Mladi in mladi po srcu so lahko uživali v popotovanju po vesolju, kjer so doživeli ”ples s planeti” in ”letenje nad oblaki”.   

Obiskovalcem je bilo na voljo bogato doživetje z različnimi aktivnostmi, med katerimi so izstopale ustvarjalne delavnice, poslikava obraza in eksperimentalne igre, za katere so skrbeli študentje Fakultete za naravoslovje in matematiko.

Vsak udeleženec, ki je plačal vstopnino, je prejel tudi brezplačen vafelj, ki je dodatno posladkal pustno doživetje. Celjski mladinski center je v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje in ob podpori Tehnoparka Celje, Muzeja novejše zgodovine Celje ter Mladinske knjige, pripravil posebne nagrade za najboljše maske. Med vsemi maskami, ki so bile na pustovanju so bile kot najboljše izbrane: Bambi, sladkorček in družina labodov.

Družina labodov (Foto: Celjski mladinski center)

Za piko na i pustnega dopoldneva so otroci lahko uživali v poučni predstavi o prometu z naslovom Črtek v mestu. Dogodek je privabil veliko število obiskovalcev, ki so se v družbi prijateljev in družine prepustili vesoljskim ter pustnim doživetjem.

”Pustovanje v Celjskem mladinskem centru je že tradicionalno. Vsakoletno poskrbimo za različne tematike, ki jih popestrimo z različnimi aktivnostmi. Pustovanje ocenjujemo kot zelo dobrega, saj se je na njega odzvalo ogromno ljudi, ki so bili odlično razpoloženi za pustno rajanje in zabavo,” so nam povedali predstavniki Celjskega mladinskega centra. Več o dogodku pa preverite v fotogaleriji, ki zajema barvito dogajanje.

Fotogalerija: Celjski mladinski center