Zoran Predin koncertriral v celjskem Metropolu, Pero Lovšin pa na Rock žuru celjskih knezov (foto in video)

28. 04. 2012 20:52

Minuli četrtek, na predvečer dneva upora proti okupatorju, je bilo v Celju pestro koncertno dogajanje, na katerem sta med drugim nastopili dve legendi slovenske glasbe. Zoran Predin je s spremljajočo skupino CoverLover gostoval v celjskem Metropolu, Pero Lovšin pa na Rock žuru celjskih knezov.

Ljubitelji slovenskega rocka so na svoj račun prišli v Metropolu, kjer je Zoran Predin s člani zasedbe CoverLover, s katerimi se je prvič predstavil na podelitvi medijskih nagrad Viktorji, obiskovalce navduševal s prearanžiranimi največjimi uspešnicami Lačnega Franca in plodne samostojne kariere. Člani skupine CoverLover so bolj ali manj poznani glasbeniki slovenske scene – vokalist in kitarist Simon Vadnjal, kitarist in back vokalist Jure Golobič, basist Niko Jug in bobnar Aleš Uranjek. Preigravajo rock glasbo po njihovi izbiri, željah in občutkih, večinoma svetovne uspešnice.

V celjskem Metropolu so se obiskovalci pozibavali v ritmih Predinovih komadov.

V Metropolu so preigravali legendarne pesmi, kot so “Zarjavele trobente“, “Praslovan“, “Bolj star bolj nor“, “Ne mi dihat za ovratnik“, “Katjuša” in druge. Glasbeni sladokusci, ki so se koncerta udeležili, so dobro uro in pol poplesavali v ritmih in glasbi odličnih glasbenikov.

Že pozno popoldne se je v celjski dvorani Golovec pričel Rock koncert celjskih knezov. Nastopilo je kar sedem skupin: Pero Lovšin, Requiem, Orlek, Poweršok, Legalo Kriminalo, Shutdown, Last Day Here, a je bila udeležba obiskovalcev in ljubiteljev tovrstne glasbe močno pod pričakovanji, saj je bila dvorana domala prazna.

Pero Lovšin med nastopom.

Prvi nastopajoči, LastDayHere, so domačini, v tujini bolj poznani kot doma, na račun vse številnejših koncertov pri nas se njihova prepoznavnost širi tudi po Sloveniji. Primorci Shutdown so na primorskem že kar male zvezde, z izjemnim vokalistom in solo kitaristom. Poweršok so v okolici Celja dobro poznani, njihova specialnost je repertoar Parnega valjka in drugih rokovskih zasedb s področja bivše juge, imajo pa tudi svoje lastne skladbe. Prenovljena zasedbe Orlek se je predstavila z novo zgoščenko, na kateri so priredbe že znanih komadov Knapn Rocka.

Ljubitelji hard rock metala so na svoj račun prišli ob nastopu legendarnih Requiem. Slednji so s komadom Slovenska, za katerega so naredili tudi video spot, prisotni domala na vseh lestvicah. Svoj delež so dodali Legalo kriminalo iz Braslovč, ki so si v zadnjem letu že ustvarili svoje ime in nekajkrat nastopili tudi na televiziji, vrhunec večera pa je bil nastop legende slovenske rock in punk glasbe Perota Lovšina.

Vabimo vas k ogledu video posnetkov Predinovega in Lovšinovega nastopa, prav tako pa vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij iz obeh dogodkov.

[simpleviewer width=100% height=700 id=176]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 8,577 seconds.