Prvi rojstni dan Sekcije podjetnic in obrtnic OOZ Celje

27. 01. 2015 09:09

podjetnice_ooz_celje_1Minuli teden so praznovale prvi rojstni dan članice Sekcije podjetnic in obrtnic, ki deluje pod  okriljem Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje. Vsaka izmed članic že uspešno deluje v svoji dejavnosti, zato je njihov osnovni cilj, da so in bodo uspešne tudi v prihodnje. Povezale so se z namenom izmenjave izkušenj, spodbujanja strokovnega razvoja in sodelovanja na poslovnem področju in ker verjamejo v vse, kar pomeni pozitiven doprinos celotni družbi.

Predsednica sekcije, ga. Alenka Vodončnik: “Vesele smo in ponosne, da danes praznujemo prvi rojstni dan in smo v tem kratkem obdobju naredile kar veliko stvari ter se povezale z ostalimi sekcijami žensk v Sloveniji. Sem optimistična glede nadaljevanja našega dela.”

Podpredsednica, ga. Katarina Hohnjec: “Prav je, da se združujemo, izmenjujemo mnenja ter načrtujemo sodelovanja tudi z ostalimi, ki še niso naše članice. Z druženjem pridobimo nove izkušnje in s pomočjo članic sekcije lahko rešimo marsikatero težavo.”

Članica nadzornega odbora OOZ Celje, ga. Lena Korber: “Vesela sem, da se nam je uspelo povezati v tem kratkem času in izmenjati veliko izkušenj. Pri svojem delu smo bile uspešne. Naš cilj je, da se nam pridružijo še nove ženske podjetnice. Zato dajem pobudo predvsem tistim mlajšim podjetnicam, da se nam pridružijo, saj lahko z njimi podelimo naše izkušnje in jim olajšamo začetek vstopa na podjetniško pot.”

Katarina in Alenka pihajo svečke in Lena Korber; spodaj: Katarina Hohnjec in Alenka Vodončnik.
Katarina in Alenka pihajo svečke in Lena Korber;
spodaj: Katarina Hohnjec in Alenka Vodončnik.

Cilji delovanja »Sekcije podjetnic in obrtnic« OOZ Celje so naslednji:

 • Povezovanje podjetnic in obrtnic v smislu izmenjave izkušenj, znanj, in dobrih praks.
  • Utrditev vloge žensk v poslovnem svetu s krepitvijo osebne moči, znanja za učinkovitejši zagon in razvoj lastnega podjetja ter s širjenjem poslovnih mrež.
  • Izobraževanje, usposabljanje, razvoj mrež in sodelovanje med članicami sekcije in navzven.
  • Spodbujanje  podjetniškega razmišljanja in podjetništva med mladimi ženskami kot način življenja.
  • Promocija podjetništva s poudarkom na ženskah.
  • Vključevanje v nacionalne in mednarodne mreže ženskega podjetništva.
  • Sodelovanje s sorodnimi organizacijami: Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic pri Štajerski gospodarski zbornici Maribor, Ekonomski inštitut Maribor, Zavod Meta…
  • Organizacija, izvajanje in evalviranje projektov.

Pripravila: samostojna svetovalka OOZ Celje, mag. Tatjana Štinek

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 1,315 seconds.