Bilanca sredinega neurja: podrta drevesa in nekaj razkritih streh (dopolnjeno)

03. 08. 2017 09:37

Včerajšnji dan je zaznamovalo večerno neurje, ki je postreglo z močnimi padavinami in vetrom, čigar moč je polomila kar nekaj dreves.

Ob 17.06 sta na Poti na Brod v Radečah trčili osebni vozili. Poklicni gasilci PGE Celje in gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč pri oskrbi poškodovanih, ter počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Laško so poškodovani osebi oskrbeli na kraju dogodka in ju prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Okrog 20.58 je območje občine Velenje zajelo neurje z močnim vetrom. Posredovali so gasilci PGD Velenje, Bevče in Pesje ki so nudili pomoč pri odpravi posledic neurja, odstranili podrto drevo iz cestišča, preprečili nadaljnje vdiranje vode v stanovanje, prekrili streho poslovnega objekta ter posesali vodo iz njega, zavarovali poplavljen podvoz in odmašili odtočne jaške. Gasilci PGD Vinska gora so zaradi neurja v gasilskem domu začasno namestili 102 tabornika, gasilci PGD Šentilj pri Velenju pa prav tako v svojem gasilskem domu 90 tabornikov.

Ob 20.59 se je v Dobrni pri zdravilišču podrlo pet dreves. Gasilci PGD Dobrna so drevesa razžagali in odstranili.Ob 21.45 so v Vrbi v občini Dobrna gasilci PGD Dobrna s ceste odstranili tri podrta drevesa.

Ob 21.04 se je v Mali Pirešici in v Pernovem v občini Žalec podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Velika Pirešica so drevesi odstranili s ceste.

Okoli 21.07 je območje občine Celje zajelo neurje z močnim vetrom. Veter je na Kersnikovi ulici in na Novem trgu razkril strehi večstanovanjskih objektov, v Prekorju pa podrl drog javne razsvetljave. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali gasilci PGE Celje, PGD Celje Gaberje in PGD Ostrožno ter Elektro Celje.

Ob 21.14 sta se na cesto Socka–Vitanje v občini Vojnik podrli dve drevesi. Gasilci PGD Socka so drevesi odstranili s ceste.

Ob 21.15 so v Konjiški vasi v občini Slovenske Konjice gasilci PGD Žiče odstranili podrto drevo s ceste.

Ob 21.17 je v Homcu v občini Vojnik močan veter razkril okoli tri kvadratne metre strehe stanovanjske hiše. Gasilci PGD Nova Cerkev so prekrili streho s strešniki.

Ob 21.22 se je na cesti Vitanje–Stranice v občini Vitanje podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Vitanje in odstranili drevo s ceste.

Ob 21.50 je na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah meteorna voda poplavila proizvodne prostore podjetja Unior. Gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD IC Konus so odpirali, odmašili in čistili meteorne jaške.Ob 22.20 so v Gabrovniku v občini Slovenske Konjice gasilci PGD Slovenske Konjice odstranili podrto drevo s ceste.

Ob 22.00 se je na Ponkvici v občini Šentjur drevo podrlo čez cesto. Gasilci PGD Ponikva so drevo odstranili s ceste.

Ob 22.04 so v Podlogu v Savinjski dolini, občina Žalec, zaradi udara strele zagorele deske na podstrešju gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini, Gotovlje, Vrbje in Žalec so požar omejili in pogasili ter pregledali okolico požara.

Ob 22.09 se je v Zavrhu pri Galiciji v občini Žalec čez cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Zavrh pri Galiciji so drevo odstranili s ceste.Ob 22.26 so v Kasazah v občini Žalec gasilci PGD Kasaze-Liboje odstranili podrto drevo s ceste.

Ob 22.12 se je v Trojnem v občini Laško podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Laško so drevo razžagali in odstranili s ceste.

Danes s je ob 6.37 v Zgornji Pristavi v občini Slovenske Konjice ob neurju podrlo drevo na električni drog. Dežurni vzdrževalci Elektra Maribor so podrli drevo in odpravili poškodbo na energetskem vodu.

Dodano naknadno

Ob 9.36 se je v bližini naselja Nova Cerkev v občini Vojnik zaradi neurja ponoči podrlo drevo na električni drog. Dežurni vzdrževalci Elektra Celje so podrli drevo in odpravili poškodbo na energetskem vodu.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

vucko-polovicka

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 2,782 seconds.