Vabimo na štiri predstave muzikala Veronika Deseniška na Stari grad Celje


veronika-1Na Starem gradu Celje bomo na zadnjega junijskega in prve julijske dni ponovno priča velikemu spektaklu.

Uigrana zasedba, ki je razprodala vse lanske predstave , se vrača z muzikalom, ki si ga mora ogledati vsak pravi Celjan. Celjski Stari grad bo ponovno zaživel v uglasbljeni zgodbi o  Veroniki Deseniški.

Zgodba o Veroniki Deseniški je pravzaprav slovenska zgodba o Romeu in Juliji in je po besedah naših ustvarjalcev drugi največji slovenski ep, scenarij muzikala pa govori tudi o tem, kako je Friderik II. Celjski mesto Celje zgradil kot spomenik njuni ljubezni.

VSEBINA MUZIKALA VERONIKA DESENIŠKA:
veronika-vitezV zgodbi izpod peresa znanega pisca, novinarja in igralca Janeza Usenika, ki sledi podatkom iz zgodovinskih učbenikov, a si dovoli vso svobodo, ki je potrebna za pripoved čudovite zgodbe, spremljamo v zakonu nesrečnega Friderika II. Celjskega, ki na oddaljenih Desenicah po naključju sreča Veroniko in do nje takoj začuti simpatijo.

Njegova žena Elizabeta Frankopanska Veroniko kot svojo pomočnico vzame s seboj, a se stvari na dvoru zapletejo, ko preprosta, a karizmatična nižja plemkinja popolnoma prevzame Friderika.

Po sumljivi smrti Elizabete, ki razbesni njeno družino, s katero je celjski grof Herman II. že tako v napetih odnosih, pa se Celjani znajdejo na robu vojne in nobena od rešitev, ki se ponujajo, ni dobra za Veroniko in Friderika …

USTVARJALCI
Produkcija muzikala Veronika Deseniška, ki jo Društvo za glasbeno gledališče Slovenije pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Celje, Zavodom Celeia Celje in Hišo kulture Celje, sestavljajo  izvršna producenta Miha Firšt in Tilen Naraks, režiser Marko Plantan, asistent režije Luka Marcen, scenarist Janez Usenik skladatelj Leon Firšt, dirigent Simon Dvoršak ter nosilca glavnih vlog Klemen Bunderla in Eva Černe.

Oglejte si nekaj insertov z lanske premiere

TERMINI PREDSTAV IN VSTOPNICE

petek, 30. junij 2017 ob 21:00 | Stari grad Celje
Klemen Bunderla, Eva Černe, Matija Bizjan, Željka Predojević, Jaka Mihelač, Srđan Milovanović, Nives Mikulin

sobota, 1. julij 2017 ob 21:00 | Stari grad Celje
Klemen Bunderla, Eva Černe, Matija Bizjan, Željka Predojević, Boštjan Korošec, Srđan Milovanović, Nives Mikulin

petek, 7. julij 2017 ob 21:00 | Stari grad Celje
Klemen Bunderla, Biba Novak, Marjan Bunič, Željka Predojević, Jaka Mihelač, Srđan Milovanović, Tjaša Hrovat

sobota, 8. julij 2017 ob 21:00 | Stari grad Celje
Klemen Bunderla, Biba Novak, Marjan Bunič, Željka Predojević, Boštjan Korošec, Srđan Milovanović, Tjaša Hrovat

V času predstav Veronike Deseniške je cesta na grad v izogib prometnim zamaškom zaprta, zato so organizirali brezplačni avtobusni prevoz z železniške postaje.

Avtobusi pričnejo z vožnjo ob 19:30 in neprekinjeno vozijo do devetih. Na enak način poteka tudi pot z gradu po predstavi. Avtobusov je dovolj, vozili pa bodo dokler prizorišča ne zapusti zadnji obiskovalec, zato se lahko po dogodku tudi še malo podružite z ekipo.