Zmagoslavje glasbenikov GCC v Firencah


Na mednarodnem glasbenem tekmovanju v Firencah, ki je bilo od 13. do 15. marca so slavili glasbeniki z Gimnazije Celje – Center, šole, ki v tem šolskem letu praznuje 60-letnico neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov.

V kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe je Dekliški pevski zbor GCC osvojil 1. nagrado, zborovodja prof. David Preložnik pa še posebno nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja. Inštrumentalna zasedba The Šlagers je osvojila 1. nagrado v kategoriji šolskih bandov, umetniški vodja prof. Sašo Šonc pa posebno nagrado za najboljši glasbeni aranžma celotnega tekmovanja za skladbo Walking on Sunshine. Drugošolec Matej Zidarn se je proslavil tudi kot najboljši vokalni solist celotnega tekmovanja.

Glasbeniki s Centra so tako ponovno dokazali, da sestavi te šole sodijo med najboljše mladinske zasedbe Evrope.

S tekmovanjem v Firencah pa se je začela tudi posebna glasbena pomlad na GCC, ki bo minila v znamenju 60-letnice. Konec meseca bodo dekleta nastopila na državni reviji pevskih zborov v Zagorju, FaVoZa, DPZ, Nonet GCC in Oktet 9 bodo tekmovalne programe predstavili tudi na aprilskih območnih revijah v Celju, vsi skupaj pa bodo 19. 4. v Narodnem domu Celje pripravili tudi tradicionalni Pomladni koncert, ki ga posvečajo častitljivemu jubileju in prazniku Mestne občine Celje. V maju in juniju čakajo zasedbe še drugi priložnostni nastopi, konec šolskega leta še tradicionalni koncert pri Vodnem stolpu, FaVoZa, fantovska vokalna zasedba GCC pa se bo od Dnevu državnosti podala še na koncertno turnejo k Slovencem živečim v Bosni in Hercegovini.