Policijsko poročilo PU Celje: 17. 1. 2012


Po poročanju policistov PU Celje so včeraj policisti na območju celjske policijske uprave obravnavali enajst prometnih nesreč, vse so se končale zgolj z zvito pločevino. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so iz prometa izločili in do streznitve pridržali tri voznike, štirim so zasegli vozila. Vsi trije pridržani vozniki so vozili krepko pod vplivom alkohola.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v sodelovanju s kriminalisti, CESTELOM,  Specializirano enoto za nadzor državne meje, cestninskimi nadzorniki ter ostalimi minuli konec tedna na avtocestnem počivališču Tepanje, izvajali poostren nadzor cestnega prometa.

63 tujim voznikom so zaradi hujših cestnoprometnih prekrškov izrekli globe,  izsledili so ukradeno vozilo in sicer romunski kombi, pri petih tujih voznikih so odkrili kršitve Zakona o tujcih. Ta vikend so prometni policisti na avtocesti odkrili tudi ukraden avtobus, ki ga je vozil državljan Turčije.

V Lokrovcu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Pogrešajo orodje in napeljavo za ogrevanje. Škodo ocenjujejo na dobrih 7.000 €.

Na Milčinskega ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Lastnik pogreša več parov smuči, akumulator in več različnega orodja.

V Runtolah so policisti včeraj obravnavali vloma v dve počitniški hišici.  Pogrešajo več gospodinjskih aparatov.

Na Prešernovi cesti v Velenju so obravnavali tatvino okoli 1.000 € vrednega orodja. Storilec ga je ukradel iz stanovanjske hiše.