To je 20 najvplivnejših Celjanov


vplivni3Marko Zidanšek, Bojan Šrot, Aleksander Jančar, Franc Pangerl, Mirko Tuš. To je po navedbah medija Celjan pet ljudi, ki imajo v mestu Celje največji vpliv.

Med dvajseterico izbranih so zgolj tri ženske, Darja Lesjak na 8., Marijana Kolenko na 14. in Lilijana Grosek na 18. mestu.

V Celjanu pišejo, da so poiskali osebnosti, ki v Celju in najširši okolici najbolj krojijo politično, gospodarsko, družabno, kulturno, znanstveno in športno življenje.

Lestvico 20 najvplivnejših so sestavili na podlagi mnenja ljudi, ki v mestu ustvarjajo na različnih področjih, ter po mnenju meščank in meščanov.

Ti so na prvo mesto najvplivnejših Celjanov postavil direktorja družbe za ravnanje z odpadki Simbio, nekdanjega večletnega podžupana MO Celje in predsednika politične stranke SLS, Marka Zidanška. Župan Bojan Šrot se je znašel šele na drugem mestu, marsikdo pa bi po zakulisni moči in vplivu pred oba postavil tretjega, nepremičninskega mogotca Aleksandra Jančarja.

Četrti po vplivu je predsednik uprave Celjskega sejma Franc Pangerl, peti pa nekoč najbogatejši Celjan Mirko Tuš.

Sledijo predsednik uprave Cinkarne Celje Tomaž Benčina, direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec, prva ženska je direktorica City centra Celje Darja Lesjak, nato judo trener Marjan Fabjan, deseterico pa zaokroža odvetnik Dušan Korošec.

Sledijo škof Stanislav Lipovšek, dolgoletni direktor Emo Orodjarna in nekdanji gospodarski minister Stanko Stepišnik, ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko, direktor Pokrajinskega muzeja Stane Rozman, poveljnik PGE Celje Janko Požežnik, lastnik in direktor MIK Celje Franci Pliberšek, lastnik in direktor Etre Franc Preložnik, direktorica zavoda Celjske lekarne Lilijana Grosek, podjetnik Hugo Bosio in ravnatelj ter kulturnik Gregor Deleja.

hokej-polsi-klik