Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 23. 4. 2019 (hujše prometne nesreče, vneti kovček s smodnikom)


Od petka do danes smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 62 prometnih nesreč. Pet s hudimi telesnimi poškodbami, 10 z lažjimi in 47 z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali 31-krat.

Prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami – Rogaška Slatina, Celje, Šentjur in Dobrna

V petek, okoli 18. ure, se je na relaciji Tekačevo-Podplat huje poškodoval motorist, ki je prehiteval kolono pred seboj in trčil v voznika osebnega vozila, ki je vozil v koloni in je pri odcepu za Kamno gorco zavijal v levo.

V soboto, nekaj čez 20. uro, se je v Šentjurju poškodoval 10-letni kolesar, ki je izgubil oblast nad kolesom, padel in se pri padcu hudo poškodoval.

V nedeljo popoldne se je na Dobrni huje poškodovala 24-letna kolesarka, ki je zgubila ravnotežje in padla.

Poškodbo 56-letnega kolesarja smo v nedeljo obravnavali tudi v Trnovljah pri Celju. Kolesar je padel in se hudo poškodoval.

Včeraj, okoli 13. ure, se je v prometni nesreči na obvoznici v Rogaški Slatini huje poškodoval 49-letni motorist, ki je vozil iz smeri Podplata proti Rogatcu in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika, ki je nameraval zavijati v levo in je ustavil zaradi nasproti vozečega vozila.

Ilegalni prehod državne meje – Bistrica ob Sotli

V soboto zjutraj smo v Bistrici ob Sotli izsledili tri državljane Kosova, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Dva sta bila stara 31 in eden 24 let. Vse tri smo po izvedenih postopkih predali Hrvaškim varnostnim organom.

Poskus vloma v gostinski lokal – Rogaška Slatina

V noči iz sobote na nedeljo smo v Rogaški Slatini prijeli 24-letnika, ki je poskušal vlomiti v gostinski objekt. 24-letnika bomo kazensko ovadili.

Požar – Rogatec

V nedeljo, nekaj čez 15. uro, smo v Rogatcu obravnavali požar, kjer se iz neznanega razloga se je vnel kovček s smodnikom, ki ga je lastnik pustil na terasi. V požaru je bil lažje poškodovan 72-letni moški. Okoliščine požara
še preiskujemo.

Tatvina – Šentjur

V Dolah pri Šentjurju smo v nedeljo obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz ograjenega prostora vrtnarstva ukradel najmanj 300 različnih vrst lončnic.

Vlom v osebno vozilo – Velenje

V Velenju smo včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnica pogreša prenosni računalnik.
Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

sola-voznje-polsi-klik